Home > Het mbo > Nieuws > Nieuwsarchief

Vooraankondiging Conferentie Kwaliteit 4 oktober 2012

19-06-2012 - Het Kwaliteitsnetwerk mbo organiseert op 4 oktober zijn jaarlijkse conferentie kwaliteit in de bve-sector. Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van het eigenaarschap van de kwaliteit van het onderwijs.

De conferentie heeft als doel om zowel de kwaliteitsborging en validatie binnen de sector, als de betrokkenheid van deelnemers, ouders, overheid en bedrijfsleven bij de kwaliteit van het onderwijs, te bespreken. 

Plenair programma
In het ochtendprogramma wordt het thema door vertegenwoordigers van onderwijs, kwaliteitszorg, deelnemers en werkveld nader toegelicht. Jeanette Noordijk en Roel in ’t Veld geven hun visie op eigenaarschap van de onderwijskwaliteit. Aansluitend hieraan volgt een forumdiscussie over kwaliteit van onderwijs en borging van die kwaliteit.

Workshops
Rick Steur (onderwijsinspectie) bespreekt het thema kwaliteit in het licht van het nieuwe toezichtkader en de daarmee opgedane eerste ervaringen. Verschillende roc’s en andere organisaties verzorgen tijdens deze dag inspirerende workshops over onder meer de volgende onderwerpen:

  • de instellingsaudit van het Kwaliteitsnetwerk mbo;
  • ervaring met het nieuwe toezichtkader;
  • kwaliteitscultuur in docententeams;
  • de systematische benadering van kwaliteitszorg en kwaliteitsborging.

Meer informatie
Meer informatie vindt u binnenkort op www.kwaliteitsnetwerk-mbo.nl en www.mbodiensten.nl.

Bron/Auteur: Webredactie


Terug naar het overzicht
top