13 en 14 maart 2018 - Congres van Bedrijfstakgroep Zorg Welzijn en Sport

Aantal beschikbaar: 
-

Op dinsdag 13 en woensdag 14 maart 2018 wordt hét tweedaagse congres van de bedrijfstakgroep Zorg, Welzijn en Sport van de MBO Raad georganiseerd. Het thema is 'Innoveren in het mbo: het (h)eerlijke verhaal'.

Hoe verloopt innoveren nu écht in onze scholen? Wat maakt het leuk en tegelijkertijd ook lastig?” Aan het eind van dit congres gaat u naar huis met inzichten in en concrete handvatten voor het verder brengen van innovaties bij u op school. Hoe doen we dit? Wij zijn van mening dat u méér heeft aan het delen van het ‘(h)eerlijke’ (reis)verhaal, dan het uitwisselen van goudomrande succesverhalen over innovatie. Daarom gaan wij met u op zoek naar antwoorden op de vraag: wat ging goed bij innovaties, wat verliep minder soepel en hoe gingen u, uw team, uw partners en uw studenten hiermee om?

De opzet van de tweedaagse

In het ‘eerlijke’ verhaal komen in ieder geval de volgende thema’s aan bod:

  1. innovatie en de samenwerking met bedrijven en instellingen;
  2. innovatie en de samenwerking binnen uw team / tussen teams;
  3. innovatie en uw rol binnen de school;
  4. innovatie en de rol van de student.

Tijdens beide congresdagen zullen plenaire sprekers en workshophouders deze thema’s met bezoeker uitdiepen. Daarbij wordt voortdurend de brug geslagen tussen innoveren & inspireren en concretiseren & implementeren. Tot slot gaan we op dag twee op werkbezoek bij externe partners van het Koning Willem I College. En ook nu gaan we op zoek naar het ‘(h)eerlijke’ (reis)verhaal.

Het congres is interessant voor docenten, schoolleiders, schoolbestuurders, beleidsmedewerkers en onderzoekscoördinatoren uit die werkzaam zijn in de sector Zorg, Welzijn en Sport van het mbo.

Meer informatie over het programma, de sprekers en de aanmelding ziet u op de site van de tweedaagse.

Locatie

Contactpersoon

René Immers

René Immers

Beleidsadviseur Aandachtsgebieden: Welzijn, Sport en Bewegen, Uiterlijke verzorging