24 maart 2017 - Netwerkbijeenkomst Kennispunt opleiden in de school

24-03-2017

Samen opleiden vraagt om het goed verweven van leren en werken; van praktijk en theorie. Een goede pendel levert betekenisgericht leren op voor de student en het vraagt van opleider en begeleider om zich te verdiepen in elkaars kennis en expertise. Maar, hoe gaat dit in de praktijk in z’n werk? Welke impact heeft het verweven van werken en leren op de ontwikkeling van student, begeleider en opleider? Tijdens de netwerkbijeenkomst van het Kennispunt Opleiden in de school komen zowel praktijk als theorie aan bod.

Leren van studenten, opleiders en begeleiders – werkt het ook in theorie?

Marian Zanen en Bernadette van der Steen (ROC TOP),  presenteren hoe theorie en praktijk gekoppeld kunnen worden. Mariëlle Theunissen, lector Samen opleiden bij Kenniscentrum Talentontwikkeling (Hogeschool van Rotterdam), vertelt over de werkwijze in Rotterdam en zet u aan het denken door ontwerpregels te geven voor het verbinden van praktijk en theorie. Daarna bespreekt u met elkaar de eigen werkwijze en toepassing van de ontwerpregels.

Het doel van deze bijeenkomst is informeren, inspireren en het delen van verschillende praktijkvoorbeelden.

Praktische informatie

  • Tijd: 09.30 uur tot 12.30 uur, na afloop is er een lunch
  • Locatie: MBO Raad, Houttuinlaan 6, Woerden
  • Voor wie: Projectleiders en/of HRM-managers/adviseurs die betrokken zijn bij (het coördineren van) opleiden in de school. Ook projectleiders vanuit het voortgezet onderwijs zijn van harte welkom.
  • Kosten: Geen, deelname is gratis

Programma

09.15 uur: Inloop
09.30 uur: Introductie op het thema
09.45 uur: Presentatie theorie en praktijk in de school (TPS)
10.15 uur: Presentatie lector Samen Opleiden, Hogeschool van Rotterdam
11.00 uur: Interactieve uitwisseling
12.00 uur: Afronding
12.15 uur: Lunch

Gerelateerde pagina

Kennispunt Opleiden in de School