23 maart 2017 - Docentendag H&M en BIB

23-03-2017

De bedrijfstakgroep Techniek en Gebouwde Omgeving organiseert donderdag 23 maart een docentendag voor de onderwijsclusters Hout & Meubel en Bouw, Infra & Beschermingstechnieken. Het thema voor de dag is leren en examineren. Waar zit het onderscheid tussen deze twee thema’s in? De docentendag vindt plaats in het Oude Stadhuys van Gouda, één van de oudste stadhuizen van Nederland. De perfecte locatie voor de docentendag BIB en H&M.

Na een plenair ochtendprogramma kunnen docenten workshops volgen over examineren. Wat houdt  de examinering in het onderwijs, de bpv en keuzedelen in? Wat betekent dit voor student en praktijkopleider/leermeester in het leerbedrijf? In verschillende workshops worden handvatten aangereikt om de rol voor docenten in het examenproces scherp te krijgen en beter uit te voeren.

Tijdens het tweede gedeelte van de dag over leren vertelt Aletta Smits, schrijfster van het boek Puberbrein, over de belevingswereld van jongeren. Waarom maken ze hun huiswerk niet? Waarom komen ze te laat op hun stage? Dat zijn enkele vragen die zij in haar boek behandelt. Voor pubers voelt het vaak alsof volwassenen een vreemde levensvorm zijn - en daarin hebben zij gelijk. Smits geeft docenten handvatten hoe wij met hun puberbrein kunnen omgaan. Aansluitend hierop worden workshops georganiseerd met het thema leren om zo de rol van de docent scherp te krijgen in het leerproces.

Deze dag is alleen voor docenten uit de onderwijsclusters H&M en BIB. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.

Programma

09.30 uur: Ontvangst in het Oude Stadhuys
10.00 uur: Opening door de dagvoorzitter
10.15 uur: Plenaire uitleg door Ton Laarman en Hans Bataille
11.00 uur: Pauze
11.30 uur: Workshops examineren, naar keuze
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Lezing Puberbrein door Aletta Smits
14.30 uur: Pauze
15.00 uur: Workshops leren, naar keuze
16.00 uur: Quiz c.q. examen
16.30 uur: Impressie van de dag
17.00 uur: Borrel