Gezonde school

Gezonde School is een programma dat onderwijsprofessionals helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken. Studenten die met plezier hun opleiding volgen en vol zelfvertrouwen in de klas zitten. Dat is wat elke onderwijsprofessional het liefst ziet. In de praktijk blijkt vaak: pas wanneer studenten zich veilig voelen en lekker in hun vel zitten, zijn ze in staat om te leren.

Gezonde school geeft informatie over welbevinden

Een van de Gezonde School thema's is het sociaal-emotioneel welbevinden van studenten. Veel mbo(middelbaar beroepsonderwijs )-studenten zijn nog niet helemaal zelfstandig, maar dat wordt wel op korte termijn van ze verwacht – ook als het gaat om zorgen voor hun welbevinden. Het is dus zinvol om onderwijsactiviteiten over sociale en emotionele vaardigheden tijdens de opleiding aan bod te laten komen. Voor mbo-scholen heeft Gezonde school een speciale sectie ingericht in samenwerking met Trimbos en Pharos.

Stimuleringsregelingen

Voor het mbo zijn twee stimuleringsregelingen van kracht. Scholen konden tussen 6 maart en 17 april 2023 hun belangstelling registeren voor ronde 7 van de volgende stimuleringsregelingen:

De regelingen zijn opgezet om ervoor te zorgen dat mbo-scholen een impuls krijgen om structureel aandacht te besteden aan deze thema's. Klik op de links voor meer informatie over beide regelingen.

 

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn de stimuleringsregelingen bedoeld?
Wanneer opent de nieuwe ronde voor de stimuleringsregelingen