Inloggen op extranet

De MBO Raad beschikt over een extranet. Dit extranet maakt het mogelijk makkelijk kennis te delen en samen te werken met collega’s uit de sector. Dit samenwerken gebeurt in groepen die zijn samengesteld op basis van overleggen waar je in plaatsneemt of gedeelde interesses, thema’s en kennisgebieden. Toegang wordt verleend via medewerkers van de MBO Raad.

Nieuwe gebruikers

Het extranet is op 1 oktober 2016 van start gegaan. Vanaf deze datum kan je uitgenodigd worden om deel te nemen in een of meer groepen. De eerste keer inloggen kent een bepaalde route, die noodzakelijk is om overal gebruik van te kunnen maken. Hoe gaat dat eerste keer inloggen?

Uitnodiging ontvangen?

Om goed in te kunnen loggen en gebruik te maken van alle functionaliteiten is het nodig om op twee omgevingen in te loggen:

  1. Eerst klikken op Organisatieacccount bij SharePoint Online
  2. Vervolgens inloggen bij Office 365 (wij hebben een account voor je aangemaakt)
  3. Van daar uit de link volgen naar het Extranet en met dezelfde gegevens ook daar inloggen.

Zie afbeeldingen hier onder.

 

Foutmelding: Al ingelogd met ander Office 365 account

Wanneer je al bij Office 365 bent aangemeld met een ander Office 365 account volgt er een foutmelding. Dit is makkelijk te verhelpen.

Open de link in de mail in een nieuw

  • InPrivate venster (Explorer)
  • Incognitovenster (Chrome)
  • Privévenster (Firefox en Safari)

Je komt daar door met de rechtermuisknop op het icoon van de browser te klikken.

Afbeelding privevensters browsers

Nog niet uitgenodigd en toch interesse?

Wil je toegang tot het extranet? Dat kan alleen op uitnodiging van een medewerker van de MBO Raad. Dus bel of mail deze contactpersoon en vraag wat de mogelijkheden zijn.