Daniël Niessen is Student van het Jaar op het Koning Willem I College!

06-06-2018

De Koningszaal was het toneel voor de uitreiking van de Koning Willem I College Awards 2018. Nadat alle genomineerden en genodigden hun plaats hadden gevonden in de zaal, openden studenten van de Cosmo Academy de show met een swingende dansact. De presentatie was alweer voor de 9e keer in handen van Valerio en hij had al snel de zaal op zijn hand. Entertainment was er in de vorm van mindhacker Marc Woods en een breakdance-act van oud-studenten. Ook maakten studenten van de Theateropleiding een speciaal lied voor de genomineerden. Alle genomineerden voor de Koning Willem I College Awards en de titel Student van het Jaar werden voorgesteld in een filmpje, waarna de Awards werden uitgereikt door een vakkundige jury.

De Award voor Vakmanschap en de Award voor Innovatie gingen beide naar Geert 't Lam. Youri Paauwe won de Award voor Bijdrage aan de Community en Yasmina Aharchaou nam de Award voor Bijzonder Verhaal in ontvangst. De titel Student van het Jaar ging naar Daniël Niessen. Hij mag daarmee het Koning Willem I College gaan vertegenwoordigen bij de landelijke verkiezing tot mbo-ambassadeur. Benieuwd waarom Daniël gekozen is? Lees verder!

Waarom is Daniël gekozen als Student van het Jaar?
Daniël volgt de opleiding Fotograaf (niveau 4) en blijkt in alle opzichten een multitalent te zijn. Hij combineert gedrevenheid met collegialiteit. Hij koppelt andere medestudenten aan mogelijke opdrachtgevers en werkt interdisciplinair waarin ieder medium ingezet wordt, afhankelijk van de boodschap die verteld moet worden: foto, film, audio, grafische vormgeving en webdesign.
Bijzonder is de door hem gemaakte documentaire ‘BUREN’, een ontdekkingstocht naar zijn buren in een flat in Zeist en de Nederlandse identiteit. Een project waarin de gelaagdheid van de Nederlandse cultuur in beeld wordt gebracht, waarbij hij alle media heeft ingezet die nodig zijn om het verhaal consequent te kunnen vertellen. Deze documentaire is getoond tijdens de World Press in ’s-Hertogenbosch en in het Werkwarenhuis.
Verder deed hij onderzoek naar de commerciële wereld en kreeg opdrachten uit de evenementenindustrie. Op zijn 17e richtte hij al een eigen bedrijf op: Daniël Niessen Media, waarvoor hij reportages maakt voor zowel stichtingen als commerciële partijen. 
Binnen de opleiding heeft hij geholpen bij informatiemomenten en de intake van nieuwe studenten en heeft hij samen met medestudenten een voorstel gedaan om de vakken projectmatig op elkaar aan te laten sluiten, zodat er meer tijd is voor verdieping.
In zijn vrije tijd werkt hij samen met studenten van het Conservatorium en de Design Academy aan een eigen kunstcollectief: STEP. Hiermee spelen ze in op maatschappelijke en persoonlijke verhalen.
Daniël heeft meegewerkt aan een fotoshoot voor de Volkskrant en heeft zelf zijn stage bij NRC Handelsblad weten te arrangeren. Daar viel hij op door zijn prettige omgang met mensen en zijn gedrevenheid. Zijn foto’s zijn in de krant gepubliceerd en hij werkte mee op de fotoredactie.
Na het behalen van zijn diploma gaat hij doorstuderen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, waarvoor hij door de zeer strenge selectie is gekomen. Dit gaat hij als deeltijdopleiding doen, waardoor hij zijn eigen bedrijf kan laten groeien. Daarnaast hoopt hij op langere termijn een eigen creatieve broedplek (Studio Niessen) te creëren. Een plek waar allerlei soorten media, kunsten en culturen samen komen.
Daniël weet wat hij wil en durft daarbij alle grenzen over te steken. Daarom is hij Student van het jaar 2018 van het Koning Willem I College.

Koning Willem I College