ROC West-Brabant lanceert chatbot Rocky: 24/7 hulp bij studiekeuze

06-12-2018

ROC West-Brabant heeft dinsdag 4 december we iets nieuws op haar website gelanceerd: chatbot Rocky.

Een chatbot – ofwel een robot waarmee je kunt chatten - is een online gesprekspartner op onze website, die de bezoeker op elk gewenst moment van de dag kan helpen bij het vinden van een passende mbo-opleiding. Hiermee bieden ROC West-Brabant een extra ondersteuning bij het zoekproces van leerlingen naar een passende mbo-opleiding voor een favoriet beroep.

Student in opleiding
Met de studiekeuzechatbot is ROCWB een van de eerste in het onderwijs die deze service online bieden. Rocky is nog wel in opleiding. Dit betekent dat de komende maanden continue wordt gemonitord op eventuele verbeteringen. Als de bot bijvoorbeeld niet direct een passende opleiding kan tonen, geeft hij een gebruiker het telefoonnummer en WhatsApp van het Infopunt. Via deze route kan de gebruiker verdere detailvragen stellen. Daarnaast kan een gebruiker zijn of haar e-mailadres achtergelaten zodat er contact met hem/haar kan worden opgenomen.

Test
Om te komen tot juiste en begrijpelijke content is er vooraf gesproken met docenten, slb’ers, decanen en uiteraard leerlingen zelf. Nadat eerst uitgebreid is getest, hebben ook leerlingen met de chatbot kennisgemaakt of alles voor hen duidelijk was. Ook hebben ze kunnen kiezen uit een aantal namen en beelduitingen voor de chatbot.

Als de bot goed aanslaat,  wordt bekeken  of deze manier van communiceren ook voor andere doeleinden ingezet kan worden.
Nieuwsgierig hoe Rocky jou te woord staat? Kijk gauw op https://www.rocwb.nl/opleidingen/mbo.

ROC West-Brabant
Chatbot Rocky