Spectaculaire opening van het Dulon College

22-08-2017

Vanaf augustus heet de voormalige locatie Reehorsterweg van ROC A12 in Ede het Dulon College. Op maandag 21 augustus jl. werd de nieuwe naam en het logo op indrukwekkende wijze onthuld. Vanaf het dak van het gebouw kwamen studenten abseilen en onthulden daarmee de nieuwe naam: het Dulon College. Vervolgens gingen er feestelijke ballonnen de lucht in.

Visie op onderwijs

Het Dulon College staat voor duurzaam leren ontwikkelen en is een mbo-school waar uitdaging, ontwikkeling en praktijk centraal staan. Studenten worden opgeleid tot vakbekwame, doelgerichte en flexibel inzetbare professionals. Femmy Rave, directeur van het Dulon College: “Bij het Dulon College leveren docenten effectief en geweldig onderwijs. Effectief betekent dat we meewerken aan de toekomst van studenten. Ze krijgen hier een opleiding maar we zijn ons ervan bewust dat de samenleving zo snel veranderd dat het goed is om studenten zo op te leiden dat ze uiteindelijk flexibel inzetbaar zijn. Geweldig onderwijs staat voor het feit dat onderwijs interessant en uitdagend moet zijn voor jongeren. Samen ontdekken we wat hun talenten zijn maar ze moeten ook een fijne schooltijd beleven.” Daarnaast is ook gewerkt door in het gebouw betere faciliteiten te bieden. De studiecentra zijn voorzien van relaxte zithoeken en overal staan internetwerkplekken. Het Dulon College is een ‘gezonde school’, het schoolrestaurant ’t Vooronder is verbouwd tot een moderne schoolrestaurant en legt haar focus op gezond eten. Met een nieuwe moderne keuken is het ook mogelijk om verse wokgerechten te laten bereiden. Volgens Rave: “Ook deze aspecten dragen bij aan de Dulon-visie: het gaat erom dat jij jezelf duurzaam leert te ontwikkelen!”

Nieuwe structuur ROC A12

ROC A12 heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar een andere structuur. Onder de paraplu van ROC A12 gaan de locaties zich op eigen wijze profileren, hanteren een nieuwe naam en een nieuw logo. Het doel is nog meer het kleinschalige karakter van het onderwijs te benadrukken, de betrokkenheid van studenten bij de school te vergroten en de relatie met de omgeving te versterken.

Dit traject verloopt gefaseerd, in 2016 vond de eerste verandering plaats: locatie Velp werd het Astrum College, www.astrumcollege.nl. Vanaf augustus 2017 heet de locatie Reehorsterweg 80 het Dulon College www.duloncollege.nl, En in 2017 is gestart met de (ver)bouw van de locatie Bovenbuurtweg. Deze locatie wordt getransformeerd tot een modern en transparant gebouw met een innovatieve werkplaats en heet vanaf 2018 het Technova College.

 Meer informatie, bekijk de website www.duloncollege.nl of bezoek het Dulon College tijdens de open dagen https://www.duloncollege.nl/opendagen