Werkbezoek Ton Heerts aan ROC West-Brabant in teken van Leven lang ontwikkelen

08-02-2019

De voorzitter van de MBO Raad, Ton Heerts, bracht vrijdag 8 februari een werkbezoek aan ROC West-Brabant. ​Het is een initiatief van de Dienst Onderwijs en Kwaliteit om de MBO Raad te laten zien op welke wijze ROC West-Brabant Leven lang ontwikkelen invult.

Heerts werd vergezeld door zijn collega Henk Kuppens, een aantal leden van de SER, waaronder voorzitter Mariette Hamer, en Hans de Goede van het ministerie van OCW. De Raad van Bestuur ontving hen op de locatie Suikerlab van Zoomvliet Studio in Bergen op Zoom.

Hier was een heuse talkshowsetting gerealiseerd. Daar gaf de Raad van Bestuur van ROC West-Brabant toelichting geven op de nieuwe koers, de Beroepsagenda Onderwijs en op een aantal onderwijsvormen. Eerst werden de opleidingen van gastheer AV en Podium en Evenemententechniek (PET) belicht. Docenten van het Kellebeek College presenteerden hun ‘Onderwijs op maat’ voor de flexibele leerroute van MZVZ, verzorgende IG en Maatschappelijke zorg.

De lunch werd gehouden bij de Hotelschool van het Zoomvliet College in Bergen op Zoom, samen met enkele docenten en studenten, waaronder de ROCWB ambassadeur Joost van der Velden. Als laatste  werd een bezoek gebracht aan het Markiezaat College (MBO Techniek). Hier werden de resultaten van de eindopdrachten Mechatronica bekeken, toelichting gegeven op hun studievoortgangsysteem en het Warmtepompopleidingscentrum bezocht.

Een goed bezoek waarin zowel voor Ton Heerts als ROC West-Brabant zinvolle informatie werd uitgewisseld, o.a. over het doorberekenen van studiekosten, het flexibel vastleggen van relevante werkuren voor BPV en het koppelen van keuzedelen en de haken en ogen die hieraan zitten. De MBO Raad heeft over dit laatste item een position paper opgesteld hoe dat beter kan.

ROC West- Brabant - Zoomvliet College/Markiezaat College