Zorgpraktijk en zorgonderwijs slaan de handen ineen

10-07-2018

Maar liefst vier zorginstellingen: Volkaert, De Riethorst Stromenland, Prima en Thebe slaan de handen ineen samen met het Vitalis college (mbo onderwijs) en Avans Hogeschool (hbo onderwijs). "Samenwerken in plaats van concurreren", aldus Marco Verschure, afdelingsmanager Vitalis College van ROC West-Brabant. 

In het bijzijn van studenten, praktijkbegeleiders en docenten is op 2 juli 2018 het officiële startsein gegeven voor het Project Praktijk gestuurd leren. Studenten van het Vitalis College krijgen al vanaf dag 1 les in de praktijk "een betere leeromgeving kunnen studenten zich niet wensen".

Het project Praktijk gestuurd leren is een van de deelprojecten van het samenwerkingsprogramma Integratie Onderwijs en Praktijk (Brabant+).
Het programma kent drie pijlers: het vergroten van de arbeidsinstroom in de zorg, betere aansluiting tussen onderwijs en praktijk en verkleining van de uitstroom in de zorg. Door deze sectorale aanpak biedt het project ook een oplossing voor de huidige uitdagingen in de zorgsector.

ROC West-Brabant / Vitalis College