Geslaagde docentendag ICT en Creatieve Industrie in Zwolle

03-04-2018

Dit jaar waren drie Zwolse scholen – Deltion College, Landstede en Cibap – de organisatoren van de jaarlijkse docentendag van de bedrijfstakgroep ICT en Creatieve Industrie. 350 enthousiaste docenten vanuit roc’s en vakinstellingen kwamen 21 maart naar Zwolle voor inspiratie en kennisdeling. De dag begon bij Deltion, met een opening door drie bestuurders van de Zwolse mbo-scholen. Een goede start om het thema samenwerken en co-creëren te illustreren. Daarna nam Ralph Keuning, directeur van museum de Fundatie, ons mee in het belang van kunstonderwijs. Mark Mieras had een inspirerend verhaal over professioneel ongehoorzaam zijn en hoe je linker- en rechterhersenhelft samenwerken.

Na de koffie werd de groep opgesplitst. De docenten kunst en entertainment zijn met de spelersbus van PEC Zwolle door de stad heen gegaan en op bezoek geweest bij theater de Spiegel. Daarna reed de bus richting Landstede voor een workshopronde. Voor de creatieve industrie ging je richting Cibap aan de overkant van de straat. Een hele dag vol met inspirerende sprekers en creatieve workshops. Onder andere trends binnen communicatie, media en design, internationalisering, beoordelen zonder cijfers en projecten rondom keuzedelen. De docenten ICT bleven bij het Deltion College voor verschillende workshops, van, voor en door docenten ICT uit het hele land. Een mooie manier om kennis te delen en nieuwe inzichten op te doen. Van ‘smart industry’ tot afstandsleren, van mbo scrum tot de nieuwe kwalificatiedossiers ICT die eraan komen.

docentendag ict en CI 2018

De dag sloot spetterend af met een optreden van de Blaas of Glory! En zoals het presentje aan het einde van de dag zei: samenwerken en co-creëren, helemaal niet zo’n ingewikkelde puzzel. Het begint vaak met een simpel kopje koffie of thee. En daar is op 21 maart weer een goede start mee gemaakt. Tot volgend jaar!

Afbeelding van Annet Feijen

Annet Feijen

Beleidsadviseur