Onderwijs en bedrijfsleven in gesprek over toekomst opleidingen carrosserie

14-11-2018

Het aantal studenten van de carrosserie opleidingen daalt al jaren. De bedrijven staan te springen om goed gekwalificeerd personeel. Een goede aanleiding voor het onderwijs en bedrijfsleven om samen in gesprek te gaan over de toekomst. Hoe zorgen we voor een dekkend opleidingsaanbod – nu en in de toekomst - voor de carrosserie-opleidingen? Op 12 oktober organiseerden de btg MTLM van de MBO Raad samen met de FOCWA, branchevereniging voor de autoschadebranche hierover een inspirerende bijeenkomst.

Een dag waarin directeuren, verantwoordelijk voor de carrosserie-opleidingen proactief in gesprek gingen met een goede vertegenwoordiging vanuit het bedrijfsleven: FOCWA, RAI CarrosserieNL, BOVAG, OOC en VOC. Belangrijke uitkomsten van de gesprekken:

  • Samenwerking bedrijfsleven en onderwijs in de regio is essentieel
  • Bekijk hoe je slim kan samenwerken tussen mbo-scholen
  • Best passende opleidingsvorm voor de carrosserie-opleidingen
  • Vermindering aantal kwalificaties nodig voor organiseerbaarheid?
  • Samenwerken met opleidingen uit andere sectoren
plaatbewerking focwa
Plaatbewerking maakt onderdeel uit van de carrosserie-opleidingen .

De betrokken partijen kijken terug op een succesvolle bijeenkomst en bepalen gezamenlijk de vervolgstappen om opleidingen voor de carrosserie- en autoschadebranche te blijven vormgeven. Er zijn zes lijnen geformuleerd, met vooral veel aandacht voor gesprekken tussen onderwijs en het bedrijfsleven in de regio.

Afbeelding van Annet Feijen

Annet Feijen

Beleidsadviseur