Veel waardering van aspirant pabo-studenten voor ondersteuningsaanbod

11-07-2017

Het landelijke ondersteuningsaanbod van MBO Diensten voor aanstaande pabo-studenten voldoet aan de verwachtingen. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat maar liefst 85,8 procent van de havo-leerlingen en mbo-studenten (heel) tevreden is. Slechts 4,5 procent is ontevreden. De lessen aardrijkskunde beoordelen aspirant pabo-studenten gemiddeld met een 7,7. De lessen geschiedenislessen krijgen een 8, natuur & techniek een 7,2.

Goed voorbereid naar de pabo

MBO Diensten organiseert, in opdracht van de MBO Raad, in het studiejaar 2016-2017 voor het derde jaar een ondersteuningsaanbod voor havo-leerlingen en mbo-studenten die in 2017 of 2018 aan de pabo willen beginnen. Zij moeten toelatingstoetsen maken voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Het regionale ondersteuningsaanbod, beschikbaar via de website Goedvoorbereidnaardepabo.nl, bereidt hen daarop voor.

Het project gaat na de zomer het laatste jaar in. Alleen laatstejaars studenten die in 2018 aan een pabo-opleiding willen starten mogen dan nog deelnemen. Mbo-studenten die naar de pabo willen zijn daarna aangewezen op de keuzedelen Instroom pabo om zich voor te bereiden op de toelatingstoetsen.

De MBO Raad hecht veel waarde aan de route mbo-hbo. Ongeveer 40 procent van de mbo 4-studenten stroomt al dan niet rechtstreeks door haar het hbo. Het ondersteuningsaanbod draagt daarom bij aan een succesvolle overgang van een deel van deze mbo-studenten naar het hoger onderwijs.

marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673