Nieuws

Onderhandelingsresultaat voor nieuwe cao mbo

Op 6 juni jl. zijn de MBO Raad en de werknemersorganisaties AOb, CNV Onderwijs, FvOv en FNV Overheid tot een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao mbo gekomen. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juni 2024 tot en met 31 december 2024.

JOB Monitor 2024: MBO Raad blij met veilige scholen

Vandaag, 6 juni, is de JOB Monitor 2024 gepresenteerd aan het ministerie van OCW en de MBO Raad. Goed te zien is dat de meeste studenten zich veilig voelen op school, een belangrijke voorwaarde om optimaal te kunnen studeren in het mbo.

Adnan Tekin in gesprek met Mark Helder, voorzitter Koninklijke Metaalunie: ‘Mkb-maakbedrijven en mbo-scholen hebben elkaar keihard nodig’

MBO Raad voorzitter Adnan Tekin zocht Mark Helder, voorzitter van Koninklijke Metaalunie op, en vroeg hem onder meer naar zijn ideeën over regionale samenwerking, gezamenlijke opleidingen en kansrijk leren.

Arabisch op afstand: examenvak online

Als enige vavo in Nederland biedt ROC Nijmegen de optie om online Arabisch als examenvak te volgen op vmbo-t-, havo- en vwo-niveau. Dit jaar maken 77 leerlingen uit heel Nederland gebruik van dit lesaanbod.

Nieuw lid College van Bestuur voor ROC Nijmegen

Albert Zeggelaar is door de Raad van Toezicht van ROC Nijmegen per 1 juni 2024 benoemd tot lid van het College van Bestuur.

Eerste mbo-opleiding gericht op voetbal van start

Het ROC van Amsterdam - Flevoland en de gemeente Amsterdam bundelen hun krachten om een nieuwe generatie voetbaltrainers en Hoofd Jeugdopleidingen op te leiden. De opleiding Trainer - Coördinator Jeugdvoetbal gaat van start in augustus 2024 en biedt een unieke kans voor gepassioneerde voetballiefhebbers om hun kennis en passie om te zetten in een carrière. Het is de eerste mbo-opleiding Sport & Bewegen in Nederland die zich specifiek richt op voetbal.

Betere aansluiting onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van digitalisering en circulaire economie

Een betere aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van digitalisering en de circulaire economie. Dat is het doel van de publiek-private samenwerking (PPS) ‘Circulair & Digitaal in denken, leren en doen’. Recentelijk gaf gedeputeerde van de provincie Flevoland, Chris Jansen, officieel de aftrap met de lancering van de nieuwe website Circulairendigitaal.nl.

Mbo bestuurder Wim Moes over het Stagepact - Deel 1

‘Op het gebied van stagediscriminatie is de grootste winst geboekt’

Mbo bestuurder Wim Moes over het Stagepact - Deel 2

‘Ik verbaas me oprecht over het feit dat bedrijven twijfelen om een student maandelijks een stagevergoeding te geven’

Ambassadeursgala 2024: Mbo’s grootste feestje kent alleen maar winnaars

De 2024-editie van het Dit is mbo Ambassadeursgala gaat de boeken in als een van de uniekste ooit. Met de onthulling van het standbeeld voor het mbo-vakmanschap, de uitverkiezing van een compleet ambassadeursteam én een recordaantal mensen in de zaal waren alle ingrediënten voor mbo’s grootste feestje aanwezig.