Agenda project Alumni

Laatst gewijzigd: 14-07-2021

Bekijk hier de agenda voor bijeenkomsten georganiseerd door het project Alumni. Het project organiseert regelmatig vragenuurtjes. Daarnaast organiseert het project bijeenkomsten in samenwerking met andere projecten of organisaties.

Bijeenkomsten

Vragenuurtjes

Dinsdag 14 september

Dit online vragenuurtje biedt op basis van theorie, onderzoek en ervaring inzicht in het functioneren van alumninetwerken. We bespreken de structuur van netwerken, de waarde van uw opleiding/instelling voor alumni en de waarde van alumni voor uw opleiding/instelling. We gaan na op welk niveau u de samenwerking kunt en wilt inrichten en welke infrastructuur daarvoor nodig is. Het biedt u de gelegenheid om uw doelen scherper te formuleren, na te gaan welke interactie daar bij past en wat daarvoor nodig is. Er is uiteraard ruimte voor uw vraagstelling.

Op basis van onderzoek naar alumni, bespreken we de volgende vragen:

-    Hoe functioneren netwerken

-    Wat is het belang van alumni bij een alumni-netwerk

-    Wat is het belang van een ROC bij een alumni-netwerk

-    Op welk niveau wil je contact met alumni

-    Hoe richt je activiteiten in die daaraan tegemoet komen

-    Welke infrastructuur vraagt dat

-    Tenslotte is de vraag hoe u hiermee verder wilt

Martin Wiersma is directeur van EXPHO. Hij heeft onderzoek gedaan naar alumni, daarover masterclasses verzorgd en is zelf ook voorzitter van een alumnivereniging (Aveum).

Meld je aan

Terugkijken eerdere vragenuurtjes

Buiten het terugkijken van online vragenuurtjes kun je via deze link ook praktijkvoorbeelden van mbo scholen vinden. Ben je nog niet aan deze teamsomgeving toegevoegd, maar wil je wel graag toegevoegd worden, dan kun je een mailtje sturen naar Elly Wouda.