Project Alumni mbo

Ruim 150.000 mensen verlaten jaarlijks hun opleiding als alumnus. Deze grote groep is voor scholen erg interessant. Steeds meer mbo-scholen hebben de behoefte alumnibeleid te (door)ontwikkelen.

In onderstaande video leggen we uit waarom goed alumni-beleid en alumni-registratie kansen biedt voor scholen. Denk aan het versterken van het regionale netwerk of feedback als input op kwaliteit. 

Behoefte van scholen

De specifieke behoefte verschilt per school. Zo kan de ambitie gericht zijn op kwaliteitsverbetering van de opleiding, het opbouwen van een duurzame relatie met de alumni, zodat zij ook als gastdocent aan de school verbonden zijn, op netwerkbijeenkomsten en/of op vraag- en aanbod met betrekking tot Leven Lang Ontwikkelen.

Behoefte van Alumni

En omgekeerd hebben Alumni ook hun redenen om aan de school verbonden te blijven. Ze willen up-to-date blijven via korte en relevante seminars. En ze willen een actief netwerk behouden en zien de school als netwerkfacilitator. Alumni-contact draagt bij aan de maatschappelijke opdracht, versterkt beroepenveldcontact, biedt kansen voor post-initieel onderwijs en kan financiƫle steun opleveren. Het opbouwen van een alumni-netwerk is daarmee essentieel voor moderne onderwijsinstellingen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is dit project bedoeld?
Wat is de looptijd van het project?