Bijeenkomsten

Start datum
 • 01 okt

  Docentendagen Burgerschap 2024

  Volgens de nieuwe kwalificatie-eisen burgerschap moeten mbo-studenten onder meer ‘met voorbeeldgevallen kunnen onderbouwen hoe macht zich manifesteert, en hoe deze kan worden begrensd door democratische en rechtstatelijke principes’. Interessante thema’s, maar ook lastig… Want hoe zit het dan bijvoorbeeld met de toeslagenaffaire?
 • 03 okt

  50e MBO Digitaal Conferentie

  Twee keer per jaar organiseert MBO Digitaal samen met een van de aangesloten instellingen, fungerend als gastcollege, de conferentie MBO Digitaal. Op deze conferenties laten onze leden in een gevarieerd programma van keynotes en workshops aan elkaar zien wat er binnen de instellingen speelt.
 • 27 nov

  MBO op Maat - landelijke MBO conferentie

  Het MBO is door z’n diversiteit een prachtige onderwijssector, die ruimte en diplomakansen biedt aan enorm veel studenten. Toch vragen studenten en de beroepspraktijk anno 2024 juist om méér maatwerk, omdat passend én actueel opleiden van groot belang is. Maatwerk heeft echter wel een bovengrens: opleidingen moeten organiseerbaar zijn en het diploma moet herkenbaar blijven.
 • 29 nov

  Burgerschapsdag ‘Breinzeilen’

  Het programma zal bestaan uit sessies waar je kunt ontmoeten, begrijpen, ervaren en doen. Ben jij docent of beleidsadviseur en hou je je bezig met burgerschapsonderwijs in het mbo? Reserveer dan alvast deze datum in je agenda.