007 première als inspiratiebron voor studenten Haarverzorging in strijd om Hair Awards

12 maart 2024 12:00

In Theater Tuschinski of bij de afterparty van de Oscar-uitreikingen van 10 maart … zeker door de zoete geur van vers gepofte popcorn, waande je je in een andere wereld op maandag 11 maart tijdens de Hair Awards. De jaarlijkse wedstrijd voor alle studenten Haarverzorging van ROC van Twente stond dit jaar in het teken van het thema ‘007 première’.

Een thema dat draait om stijl en klasse. En dat hebben de studenten begrepen. In elke wedstrijdronde ontstonden in drie kwartier tijd de mooiste creaties. De studenten wisten daarbij de juiste stijl en sfeer te raken en vertaalden dat naar een treffend totaalplaatje van haar, make-up, kleding en props, dat niet zou misstaan op de rode loper. En dat alles ‘gewoon’ het Atrium van de ROC van Twente locatie aan de Wierdensestraat in Almelo. De studenten werden aangemoedigd door familie, vrienden maar ook begeleiders vanuit de leerbedrijven.

Aan de vakkundige jury de zware taak om elke ronde de studenten te selecteren die het thema met het treffendste totaalplaatje hadden weten te raken.

Gabriëlla Zarko, oud-student en eigenaresse van ROC van Twente leerbedrijf ‘The Difference’ in Hengelo en dit jaar jurylid bij de Hair Awards: “Ik heb 3 jaar deelgenomen aan de wedstrijden toen ik zelf nog student was. Heerlijk om te doen omdat ik een passie heb voor opsteken. Het feit dat ik nu als jurylid aanwezig mag zijn vind ik bijzonder. Ik kan het evenement nu vanaf de andere kant mee maken. Het thema 007 première spreekt mij enorm aan, omdat het past bij de trend van nu. Denk daarbij aan wavy krullen en het haar half opsteken. Ik heb enorm veel zin in de Hair Awards!”

Nicole Blömer-Grobben van leerbedrijf, Studio Coco in Almelo. “Ik ben altijd heel erg fan van de Hair Awards, net als vroeger toen het nog ‘De Dag van het Oosten heette’. De thema`s vind ik altijd goed gekozen, je kunt er heel veel kanten mee op. Voor de jonge studenten is het goed dat je hiermee leert presteren onder druk. Ze worden hierdoor tevens uitgedaagd om te gaan trainen met dingen die ze nog niet kunnen. We besteden hier is de salon dan ook veel tijd en aandacht aan.”

Marieke Dreierink (vorig jaar winnaar van de BBL1) nu student BBL2: “Ik vind deelnemen aan de Hair Awards erg leuk omdat je uitgedaagd wordt om op een andere manier met het vak bezig te zijn. Na de winst van vorig jaar, ben ik nu extra gemotiveerd om deel te nemen aan de wedstrijd!”

Foto’s: Hans Hodes

Hairaward 2024