JOB Monitor 2024: MBO Raad blij met veilige scholen

Vandaag, 6 juni, is de JOB Monitor 2024 gepresenteerd aan het ministerie van OCW en de MBO Raad. Goed te zien is dat de meeste studenten zich veilig voelen op school, een belangrijke voorwaarde om optimaal te kunnen studeren in het mbo.

Adnan Tekin in gesprek met Mark Helder, voorzitter Koninklijke Metaalunie: ‘Mkb-maakbedrijven en mbo-scholen hebben elkaar keihard nodig’

MBO Raad voorzitter Adnan Tekin zocht Mark Helder, voorzitter van Koninklijke Metaalunie op, en vroeg hem onder meer naar zijn ideeën over regionale samenwerking, gezamenlijke opleidingen en kansrijk leren.

Ambassadeursgala 2024: Mbo’s grootste feestje kent alleen maar winnaars

De 2024-editie van het Dit is mbo Ambassadeursgala gaat de boeken in als een van de uniekste ooit. Met de onthulling van het standbeeld voor het mbo-vakmanschap, de uitverkiezing van een compleet ambassadeursteam én een recordaantal mensen in de zaal waren alle ingrediënten voor mbo’s grootste feestje aanwezig.

Ambassadeursgala 2024: Dit is het Ambassadeursteam mbo 2024!

Wat is hét gouden idee om het mbo te promoten? 31 mbo-ambassadeurs verdeeld over drie teams werkten maandenlang aan ideeën en plannen om het mbo nog beter op de kaart te zetten. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala presenteerden de studententeams Noord, Midden en Zuid hun plannen. De uitslag is bekend!

Ambassadeursgala: studententeam Midden gaat de kijk op het mbo veranderen!

Genomineerd! Niels Versteeg van Aventus kan niet wachten tot het 13 mei is! Dan vertelt hij in Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn samen met Mara Dingemans van Albeda mbo, namens heel team Midden hoe belangrijk en onmisbaar vakmensen zijn.

Ambassadeursgala: Onderwijsteam Verpleegkunde Albeda ziet nominatie als beloning inzet voor studentenwelzijn

Genomineerd! Onderwijsteam Verpleegkunde Albeda is genomineerd voor Onderwijsteam van het Jaar.

Beste Praktijkopleider en Beste Leerbedrijf blikken terug op een jaar in de schijnwerpers

Aan de vooravond van het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024 blikken de Beste Prakleider 2023 en Beste Leerbedrijf terug op een bewogen jaar.

MBO Raad nieuw lid van de Kenniscoalitie: ‘Belangrijke stap om onderzoeks- en innovatie-ecosysteem van Nederland verder te versterken’

De MBO Raad treedt toe tot de Kenniscoalitie. De Kenniscoalitie zet zich in om het Nederlandse onderzoeks- en innovatie-ecosysteem te versterken. Het mbo speelt hierin een belangrijke rol door de ontwikkeling van practoraten, intensieve (regionale) samenwerking met het bedrijfsleven en het opleiden van onmisbaar talent.

De Staat van het Onderwijs 2024: erkenning mbo, verbeteren basisvaardigheden en aandacht studentenwelzijn

Meer erkenning voor het mbo, verbeteren van de basisvaardigheden en aandacht voor studentenwelzijn. Deze kernthema's komen naar voren in de Staat van het Onderwijs 2024, gepubliceerd door de Inspectie van het Onderwijs.

MBO Raad reageert op voortijdig terugtrekken bedrijfsleven uit kansrijk opleiden

De MBO Raad is teleurgesteld dat het bedrijfsleven voortijdig de stekker heeft getrokken uit de afspraken rondom kansrijk opleiden. Onderwijs en bedrijfsleven hadden de afspraak om minimaal twee jaar samen te werken om vervolgens de resultaten van kansrijk opleiden te evalueren. Het is zeer betreurenswaardig dat het bedrijfsleven heeft besloten zich voortijdig terug te trekken uit dit initiatief. De gemaakte afspraken boden zowel werkgevers als onze studenten volop kansen voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt.
Abonneer op