Nieuws

Eerste mbo-opleiding gericht op voetbal van start

Het ROC van Amsterdam - Flevoland en de gemeente Amsterdam bundelen hun krachten om een nieuwe generatie voetbaltrainers en Hoofd Jeugdopleidingen op te leiden. De opleiding Trainer - Coördinator Jeugdvoetbal gaat van start in augustus 2024 en biedt een unieke kans voor gepassioneerde voetballiefhebbers om hun kennis en passie om te zetten in een carrière. Het is de eerste mbo-opleiding Sport & Bewegen in Nederland die zich specifiek richt op voetbal.

Betere aansluiting onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van digitalisering en circulaire economie

Een betere aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van digitalisering en de circulaire economie. Dat is het doel van de publiek-private samenwerking (PPS) ‘Circulair & Digitaal in denken, leren en doen’. Recentelijk gaf gedeputeerde van de provincie Flevoland, Chris Jansen, officieel de aftrap met de lancering van de nieuwe website Circulairendigitaal.nl.

Mbo bestuurder Wim Moes over het Stagepact - Deel 1

‘Op het gebied van stagediscriminatie is de grootste winst geboekt’

Mbo bestuurder Wim Moes over het Stagepact - Deel 2

‘Ik verbaas me oprecht over het feit dat bedrijven twijfelen om een student maandelijks een stagevergoeding te geven’

Ambassadeursgala 2024: Mbo’s grootste feestje kent alleen maar winnaars

De 2024-editie van het Dit is mbo Ambassadeursgala gaat de boeken in als een van de uniekste ooit. Met de onthulling van het standbeeld voor het mbo-vakmanschap, de uitverkiezing van een compleet ambassadeursteam én een recordaantal mensen in de zaal waren alle ingrediënten voor mbo’s grootste feestje aanwezig.

Ambassadeursgala: Landelijk ambassadeur mbo Quillian Blom sluit een bewogen jaar af

Een dagje meelopen met minister Dijkgraaf, een biertje drinken met Kamerleden in Polen en interviews geven aan NRC, De Telegraaf en NOS Stories – dat waren slechts enkele hoogtepunten uit het jaar van Quillian Blom (19), Landelijk Ambassadeur van het mbo.

Ambassadeursgala: tweevoudig winnaar Best of Excellence Award kijkt terug op zijn succes

Bart Willems, winnaar van de Best of Excellence Award in 2023 én 2022 op het Dit is mbo Ambassadeursgala, blikt terug. ‘Twee keer de beste zijn van vierhonderd heel goede studenten, dat is super en uniek.’

Ambassadeursgala 2024: Dit is het Ambassadeursteam mbo 2024!

Wat is hét gouden idee om het mbo te promoten? 31 mbo-ambassadeurs verdeeld over drie teams werkten maandenlang aan ideeën en plannen om het mbo nog beter op de kaart te zetten. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala presenteerden de studententeams Noord, Midden en Zuid hun plannen. De uitslag is bekend!

Ambassadeursgala: studententeam Midden gaat de kijk op het mbo veranderen!

Genomineerd! Niels Versteeg van Aventus kan niet wachten tot het 13 mei is! Dan vertelt hij in Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn samen met Mara Dingemans van Albeda mbo, namens heel team Midden hoe belangrijk en onmisbaar vakmensen zijn.

Ambassadeursgala: onderwijsteam Digital Nomads verlegt grenzen

Genomineerd! Afgelopen maart trokken 25 Digital Nomads in twee groepen (blauw en roze) dwars door Oost-Europa. Met dit innovatieve project maakt Yuverta kans op de titel Onderwijsteam van het jaar 2024.