Vernieuwd team Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen

13 februari 2024 12:00

Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen is 2024 gestart met een vernieuwd team. Behalve projectleider Thessa Garcia van Rhee hebben zich twee ervaren projectadviseurs aangesloten in de personen van Riemie Zuiderveld en Jet Tuinstra. Gebleven zijn Kirsten Ottens, Pia Deveneijns en Elly Wouda. Riemie (Firda) en Kirsten (Deltion) brengen veel LLO-praktijkervaring, - kennis en -kunde mee. Zij combineren hun werk voor het Kennispunt met hun mbo-schoolactiviteiten.

Verbindingen maken

De kracht van het vernieuwde team – en daarmee het Kennispunt - ligt in het maken van verbindingen. Tussen scholen, maar ook met departementen, raden en andere stakeholders. Ook bij de ontwikkeling van de sectorale loopbaanpaden bevindt het Kennispunt zich in de frontlinie. 

Themasessies

Mede vanuit die gedachte zet het Kennispunt ook de komende periode vol in op kennisdeling en -ontwikkeling van LLO, specifiek voor mbo-directeuren, -coördinatoren en LLO-stafleden, zowel in het publieke als private mbo. Op het programma staan verschillende themasessies met en voor de scholen. De sessies zijn vooral gericht op vraagstukken vanuit de scholen zélf, zoals ‘hoe bevorder je de leercultuur voor werkenden en werkzoekenden?’ of ‘ hoe voer je het goede gesprek met de bedrijven?’ De eerste themabijeenkomsten zijn achter de rug, maar er volgen er nog veel meer. 

Bestuurdersnetwerk

Nieuwe loot aan de stam van het Kennispunt is de opzet van een lerend netwerk voor bestuurders. De eerste bestuurdersbijeenkomst vindt eind februari plaats. Het Kennispunt bruist, zoveel is duidelijk. 

Alles weten over LLO?

De komst van een vernieuwd team betekent niet dat het Kennispunt opnieuw begint. In de afgelopen periode is veel gedaan en ontwikkeld. Benieuwd? Bekijk de ‘LLO in vogelvlucht (2023)’. Op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen op LLO-gebied? Abonneer je op de nieuwsbrief van het Kennispunt LLO, via de website van Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen.