Mbo & kwaliteit

Mbo & kwaliteit

JOB Monitor 2024: MBO Raad blij met veilige scholen

Vandaag, 6 juni, is de JOB Monitor 2024 gepresenteerd aan het ministerie van OCW en de MBO Raad. Goed te zien is dat de meeste studenten zich veilig voelen op school, een belangrijke voorwaarde om optimaal te kunnen studeren in het mbo.

MBO Raad nieuw lid van de Kenniscoalitie: ‘Belangrijke stap om onderzoeks- en innovatie-ecosysteem van Nederland verder te versterken’

De MBO Raad treedt toe tot de Kenniscoalitie. De Kenniscoalitie zet zich in om het Nederlandse onderzoeks- en innovatie-ecosysteem te versterken. Het mbo speelt hierin een belangrijke rol door de ontwikkeling van practoraten, intensieve (regionale) samenwerking met het bedrijfsleven en het opleiden van onmisbaar talent.

De Staat van het Onderwijs 2024: erkenning mbo, verbeteren basisvaardigheden en aandacht studentenwelzijn

Meer erkenning voor het mbo, verbeteren van de basisvaardigheden en aandacht voor studentenwelzijn. Deze kernthema's komen naar voren in de Staat van het Onderwijs 2024, gepubliceerd door de Inspectie van het Onderwijs.

Benchmark mbo 2022: solide basis voor verwachte daling studentenaantallen

De MBO Raad heeft woensdag 10 april de Benchmark mbo 2022 gepresenteerd aan de Vaste Kamercommissie OCW. Voorzitter van de MBO Raad Adnan Tekin noemt de krimp één van de belangrijkste uitdagingen voor de sector.

‘Mbo zit aan voorkant van digitaliseringsbeweging in het onderwijs’

MBO Digitaal-voorzitter Pauline Satter, MBO Raad-bestuurder en portefeuillehouder digitalisering Mirjam Koster en Chief Digital Officer mbo Martijn Timmer blikken terug op het digitale jaar '2023' en kijken vooruit naar wat komen gaat.

Onderhandelingsresultaat voor nieuwe cao mbo

Op 6 juni jl. zijn de MBO Raad en de werknemersorganisaties AOb, CNV Onderwijs, FvOv en FNV Overheid tot een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao mbo gekomen. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juni 2024 tot en met 31 december 2024.
28 jun

Inspiratiedag voor docenten ICT en Creatieve Industrie

Hoe innovatief ben jij? Gebruik je AI in je lessen? Voel jij je meer ‘vakman’ of ‘creator’? En stimuleer jij studenten om zelf buiten de gebaande paden te denken? Laat je op vrijdag 28 juni inspireren op de Inspiratiedag voor de ICT en creatieve opleidingen! Ben je betrokken bij de mbo-opleidingen voor ICT, Communicatie, Media en Design, Kunsten en Entertainment, wees dan welkom!

MBO Raad: doe aangifte bij diplomafraude

SBB en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben alarmerende signalen ontvangen over misstanden in de zorgsector. Deze signalen worden momenteel onderzocht en verder verkend om vast te stellen waar verder onderzoek nodig is.

Roc-studenten winnen award tijdens afsluiting Week van het geld 2024

Tijdens de afsluiting van de landelijke Week van het geld stonden studenten van ROC Nijmegen tegenover medestudenten van vijf andere onderwijsinstellingen in een spannende wedstrijd. De uitdaging was om een pitch te geven die antwoord gaf op de vraag “Hoe ben jij je GELD de BAAS?”. De inzending van Esmée Cornelissen werd geselecteerd als een van de beste ideeën: 'Begroting = Koning'.
ROC Nijmegen
09 apr

Verdiepingssessie Hybride professionals in techniek

Om samen te verdiepen op hybride docentschap in al haar facetten organiseren de bedrijfstakgroepen ICT&CI, MTLM, TGO en SV gezamenlijk een verdiepingssessie, waarin informeren, inspireren, en delen centraal staat.
Abonneer op Mbo & kwaliteit