Platformdag Passend Onderwijs

08 apr
10:00 - 15:45
Gooiland Events, Emmastraat 2, 1211 NG Hilversum

Jaarlijkse studiedag Platform Passend Onderwijs

Het Platform Passend Onderwijs organiseert haar jaarlijkse studiedag op maandag 8 april 2024.

Het thema is ‘Met passende overgangen op de juiste weg’. Denk aan: overgang vo-mbo en pro/vso-mbo, overgangen binnen het mbo en overgang mbo-arbeidsmarkt. Maar ook breder: welke aanpak heb je voor studenten waarbij de overgang niet (goed) lukt, studenten die dreigen uit te vallen? Hoe organiseer je de intake? Hoe begeleid en ondersteun je je studenten nadat ze zijn geland in het mbo?

Voor wie
Iedereen die zich binnen zijn/haar mbo-school bezighoudt met passend onderwijs, zoals docenten, intakers, BPV-begeleiders en -coördinatoren, experts passend onderwijs, beleidsadviseurs, opleidingsmanagers en locatiedirecteuren en voor medewerkers van partijen waarmee we samenwerken om passend onderwijs vorm te geven.

Locatie
De afgelopen jaren kwamen we bijeen in Amersfoort. Vanwege het stijgende aantal deelnemers zijn wij op zoek gegaan naar een grotere locatie in het midden van het land. Daarom strijken wij deze editie neer bij Gooiland in Hilversum.

Programma
Het programma begint om 10.00 uur. We ontvangen je graag vanaf 9.00 uur met koffie/thee en wat lekkers. Om 10.00 uur beginnen we met de plenaire opening en een plenaire keynote door stads- en onderwijssocioloog Iliass El Hadioui die ook in gesprek gaat met de zaal. Voor en na de lunch zijn er rondes met lezingen en workshops. Voor degenen die dat willen is er na de tweede workshop nog gelegenheid informeel na te praten. De dag eindigt om 15:45 uur.