House of Hospitality-awards uitgereikt

22 januari 2020 12:00

ROC van Amsterdam - Flevoland

Afgelopen maandag zijn de eerste House of Hospitality-awards uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een feestelijke avond in het nieuwe Nhow Amsterdam RAI Hotel.

Tegen een indrukwekkend decor vanaf de 23ste etage werden de winnaars bekendgemaakt in verschillende categorieën waaronder student, docent en praktijkopleider van het jaar. De awards zijn een stimulans voor mensen en bedrijven die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden binnen het samenwerkingsverband House of Hospitality.

Groeiend toerisme

In House of Hospitality werken bedrijven in de hospitality-sector samen met opleiders, waaronder het ROC van Amsterdam - Flevoland, en de gemeente aan een antwoord op het groeiende toerisme in de stad. Dat gebeurt enerzijds door vernieuwend onderwijs, waarbij studenten on-the-job les krijgen bij de bedrijven, anderzijds door vraagstukken te onderzoeken die dit groeiende toerisme met zich meebrengen.
 

Dit zijn de winnaars

De jury – bestaande uit mensen die hun sporen hebben verdiend in dit werkveld – spraken en beoordeelden alle genomineerden. De winnaars in vogelvlucht:

- Docent van het jaar werd Jamie de Vré van het ROC van Amsterdam, die al vanaf het begin betrokken is bij House of Hospitality.

- De award ‘Praktijkopleider van het jaar’ was voor Aisling Basalious, die binnen Vermaat Groep studenten begeleidt bij onder andere het Rijksmuseum en het Concertgebouw.

- Julius Riet die de opleiding Hotelmanagement On the Job volgt bij het WestCord Fashion Hotel werd student van het jaar.

- Marijn Ouwehand ontving als student aan de Hotelschool The Hague de Innovatie en Onderzoek-award voor haar onderzoek ‘The attitude of residents towards tourism in the city centre of Amsterdam’.

 

Social Impact Award

Wethouder Simone Kukenheim was aanwezig om de award voor Social Impact uit te reiken. Die ging naar het WOW-hostel dat statushouders opleidt in een entree-opleiding. Dit succesvolle project kreeg eerder al een vervolg in Podium Mozaïek en nieuwe initiatieven worden ontwikkeld met Amsterdam RAI. De wethouder roemde deze initiatieven vooral omdat de stad behoefte heeft aan bedrijven die ‘over hun schaduw stappen om iedereen een kans te geven.’ Alle winnaars in deze categorieën ontvingen een waardecheque van €1.000,- te besteden aan extra scholing of training, beschikbaar gesteld door Amsterdam First Class hotels.
 

Hans Vugts Award

Tot slot was er de uitreiking van de Hans Vugts Award, een wisseltrofee voor het partnerbedrijf van het jaar. Dit bedrijf is middels het toekennen van sterren aan elkaar gekozen door de bedrijfspartners onderling. Naamgever Hans Vugts was een van de grondleggers van House of Hospitality en was 40 jaar actief in de branche. De winnaar werd Hotel Casa. Directeur Jeroen Diepeveen beloofde vol trots de wisseltrofee bij de receptie te zetten.