Hout- en Meubileringscollege presenteert 'Nieuwe Meesters' tijdens eindexamenexposities

27-06-2019

Aansluitend op het Nederlandse themajaar Rembrandt en de Gouden eeuw presenteert het Hout- en Meubileringscollege (HMC) ‘Nieuwe Meesters’. Zijn de examenstudenten van het HMC de meesters van de toekomst? Dat kunnen bezoekers 9 en 10 juli 2019 beoordelen. Examenstudenten tonen hun creaties waarmee ze de opleiding afronden aan het bedrijfsleven, vrienden, familie, studenten en andere geïnteresseerden.

Geïnspireerd op Meester Escher | HMC Rotterdam

Meubelmaker Sven Wenting studeert af met een wel heel bijzondere salontafel. De tafel bestaat grotendeels uit gefineerde driehoeken en diverse houtsoorten. De salontafel is geïnspireerd op het werk van Escher. ‘Vanuit iedere hoek ziet de tafel er anders uit. Mooi om de opleiding hiermee af te sluiten, mijn hart en ziel zit erin’, vertelt Sven.

Meesters van het water | HMC Amsterdam

Een Zaanse gondel is het type scheepje dat men kan kennen van de schilderijen van de Franse schilder Monet en die vroeger veel te zien waren in de Zaanstreek. Timo Kruk en Nick van Straalen presenteren hun replica tijdens de Expo. ‘Het mooie van dit project is dat wij in een tijd waarin veel digitaal en met machines kan, wij ons verdiept hebben in hoe het vroeger ging, waarbij we zoveel mogelijk op die ambachtelijke wijze hebben gewerkt’, aldus Timo.

Meester in interieuradvies | HMC Rotterdam

Interieuradviseur Jade Fitsch heeft een oude boerderij omgetoverd tot autoshowroom. Om haar doelgroep aan te spreken gebruikt ze klassieke auto’s als aankleding in de showroom en heeft ze een koffiebar in haar ontwerp verwerkt. ‘In mijn showroom wil ik dat de klant zich koning voelt. De beleving is het belangrijkste, alles moet kloppen’, vertelt Jade.

Virtuele meesters | HMC Amsterdam

In het kader van ontwikkelingen op het gebied van Virtual – en Augmented Reality zijn er projecten hierover te zien. Door eerstejaars studenten van de opleiding Interieuradviseur zijn enkele examenstukken in een VR omgeving gezet. Daarnaast heeft het bedrijf Sticky Lock een app ontwikkeld (HMC-AR) waarin examenmeubels van studenten geplaatst kunnen worden in een omgeving waar jij ze zou willen zien. De meubels zijn dan 3D te bekijken in die ruimte.

Openingsdagen & -tijden

De Expo in Rotterdam is geopend op 9 juli van 15.00 – 21.00 uur en 10 juli van 13.00 – 17.00 uur. De feestelijke opening is op dinsdag 9 juli om 15.00. Locatiedirecteur van het HMC Arjo van Nieuwamerongen opent samen met studenten de Expo. De Expo in Amsterdam is voor publiek geopend op 9 & 10 juli van 15.00 - 21.00 uur. Maandag 8 juli wordt om 16.00 uur de Expo feestelijk geopend door Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum. Meer info: https://hmcollege.nl/actueel/expo/

Hou-t en Meubileringscollege
Meesters van het water