Jeroen Dijsselbloem spreekt met Rijn IJssel-studenten

05-11-2020

Voormalig minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem bezoekt vrijdag 13 november Rijn IJssel. De huidige voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid spreekt in de theaterzaal aan de Arnhemse Veluwestraat, één van de locaties van de mbo-instelling. Centraal staat de waarde van vrijheid en democratie.

In de zaal is vanwege de coronamaatregelen een beperkt aantal mensen aanwezig, onder wie een groep studenten. De bijeenkomst begint om 09.30 uur en is ook live te volgen via een livestream op de website van De Balie, organisator van het gesprek: www.debalie.nl. Dijsselbloem trapt de bijeenkomst af met zijn verhaal over vrijheid. Na een vragensessie met moderator Yoeri Albrecht is er ruimte voor vragen uit het publiek. De bijeenkomst eindigt om 11.00 uur.

75 jaar vrijheid

De komst van Dijsselbloem is onderdeel van het ‘Nationaal Gesprek over Vrijheid’, mede georganiseerd door de MBO Raad rondom 75 jaar vrijheid. In totaal 75 mensen – onder wie ministers en burgemeesters - bezoeken evenzoveel mbo-instellingen om te praten over het thema vrijheid. Centraal staan gesprekken over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kunt bijdragen.

Rijn IJssel