MBO College Hilversum heeft Europese primeur met nieuwe esports-opleiding

25-11-2020

​MBO College Hilversum start in februari 2021 met de nieuwe driejarige BOL-opleiding Esports, Game & Event Manager. Het is de eerste volwaardige mbo niveau 4-opleiding die specifiek gericht is op de opkomende esports-sector. MBO College Hilversum heeft daarmee de Europese primeur met deze nieuwe esports-opleiding.

Esports is een gigantische groeimarkt die nog maar aan het begin staat en alleen nog maar gaat groeien. Er is dus veel behoefte aan goed opgeleide mensen die aan de slag kunnen in deze branche. En dat is ook precies waar deze opleiding in gaat voorzien. Ook Thomas Runhart, Managing Director van Esports Game Arena, onderschrijft dit: " Als Esports Game Arena zijn wij blij dat er nu een volwaardige opleiding voor de esports-sector is. Deze opleiding sluit goed aan in het werkgebied waar wij in actief zijn en we kunnen niet wachten om met de leerlingen aan de slag te gaan."

 

Voor deze nieuwe opleiding wordt de kennis van drie opleidingen samengebracht: Media, ICT en Sport en Bewegen. Zo is er een profiel vormgegeven dat de student voorbereid op deze enorme groeimarkt esports. Studenten doen ervaring op bij organisaties die activiteiten en evenementen organiseren binnen de esports-sector. Ze leren hoe ze esports-evenementen opbouwen en organiseren. Welke ICT-faciliteiten er nodig zijn. Ook ontdekken ze welke facilitaire zaken belangrijk zijn voor een goed georganiseerd evenement. Tot slot leren ze hoe je ervoor zorgt dat de esporters fysiek fit blijven door het geven van sportactiviteiten en voedingsadviezen. Hun passie voor esports kunnen ze kwijt door die toe te passen als coach/begeleider van de esporters of als medewerker aan een esport-league.

 

“Feitelijk worden deze studenten straks de spin in het web als het gaat om een perfecte beleving van esports en zijn zij in staat om in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen in deze snel groeiende branche”, aldus Jeroen Ankersmit, directievoorzitter bij MBO College Hilversum.

 

De opleiding Esports, Game & Event Manager start in februari 2021 met een eerste groep studenten.

 

ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum