Rob Neutelings schrijft serie columns over een nieuw onderwijstijdperk

16-06-2020

In deze tijd van coronacrisis verandert er veel - en relatief snel -  in onderwijsland. En dat zal de komende maanden en jaren nog zijn weerslag hebben. Eind mei is Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur van Curio, op persoonlijke titel gestart met een reeks columns te schrijven voor zijn LinkedInaccount. Vooral om zijn gedachten te delen en anderen te prikkelen er op te reageren, om hen mee te laten denken en werken. 

De oproep om vanuit de 3 O’s samen te werken bestaat al lang. Daar zijn op veel vlakken al activiteiten uit voortgekomen, bijvoorbeeld de Regionale agenda beroepsonderwijs West-Brabant. Juist nu moeten we daarin doorpakken. Niet alleen terugkijken van ‘Hadden we maar….’ , maar ook concreet activiteiten benoemen om de wendbaarheid van onze leerlingen, studenten en medewerkers te verbeteren, de waarde van de diploma’s onder de loep nemen, meer naar talenten en vaardigheden kijken.   

 

Afgelopen zaterdag verscheen zijn derde column, De achterhaalde waarde van diploma’s, eind volgende week volgt zijn vierde en laatste column in deze reeks. 

Reacties zijn welkom. 

 

De eerdere columns zijn ook nog terug te lezen: 

-        Reflecties op het beroepsonderwijs: Hadden we maar…...  (23 mei)

-        De blik naar voren: wendbaarheid (4 juni)

Curio