ROC TOP in gesprek met MBO Raad voorzitter Ton Heerts

02-10-2017

Vandaag bracht Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, samen met Beleidsadviseur Zorg, Welzijn en Sport, Tineke Snel een bezoek aan ROC TOP. Het werkbezoek stond in het teken van het innovatief opleiden van onze studenten en de ontwikkeling hiervan in en met het bedrijfsleven.

Vandaag bracht Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, samen met Beleidsadviseur Zorg, Welzijn en Sport, Tineke Snel een bezoek aan ROC TOP. Het werkbezoek stond in het teken van het innovatief opleiden van onze studenten en de ontwikkeling hiervan in en met het bedrijfsleven.

 

In het restaurant van ROC TOP locatie de Klencke in Buitenveldert werden Ton Heerts en Tineke Snel verwelkomd door Onderwijsmanagers Rita van der Hem-Stokrook (Zorg), Naomi van der Haar (Welzijn), Johannes van Vught (Sport), enkele TOP docenten en de voorzitter van het College van Bestuur Ineke van der Linden. Horeca studenten Sophie, Britney, Yara en Sophie zorgden ervoor dat het de aanwezigen aan niets ontbrak. Waarvoor ook complimenten ter plaatse van Ton Heerts.

 

Het inspectierapport

Het werkbezoek werd geopend door Ineke van der Linden, zij vertelde dat het een cadeautje is, om als bestuurder voor ROC TOP te werken. ‘ROC TOP richt zich op een brede doelgroep. Wij zijn een mbo-instelling met kleine scholen, waar persoonlijke aandacht voor de student hoog in het vaandel staat. En dat lees je terug in het inspectierapport’. Het rapport meldt dat ROC TOP haar studenten in het vizier heeft, omdat het in TOP’s DNA zit.

 

Innovatief opleiden

Rita van der Hem-Stokroos vertelde over de samenwerkingsovereenkomst Fieldlabs met diverse organisaties om gezamenlijk op te leiden voor zorg in de wijk in de 21ste eeuw.

 

Ook werd het dreigende lerarentekort in het PO besproken en het nieuwe schakelprogramma mbo-pabo, waar ROC TOP onderdeel van uit maakt. In zes maanden worden mbo-talenten voorbereid op de toelatingstoets voor de Pabo. ‘Ik ben begonnen met de opleiding Leisure en Hospitality executive, maar ik wist vanaf kleins af aan dat ik later voor de klas wilde staan. De toelatingstoetsen leken voor mij onmogelijk, maar door het schakelprogramma kan ik de toetsen gemakkelijk halen’, aldus een ROC TOP studente.

 

Menno Rood, ROC TOP docent vertelde vervolgens over peer coaching in Vu-mc Kinderstad. Deze samenwerking bestaat reeds acht jaar. Op deze bijzondere plek, worden onze mbo studenten tien weken begeleid door een hbo student van de opleiding Pedagogiek (Hogeschool Inholland).

 

Docent Joerie Baarda van de Sportacademie sloot af met voorbeelden van samenwerkingsverbanden met sportbonden, de gemeente  en sportorganisaties. Hiermee leveren onze studenten een bijdrage aan het welzijn van onze stad. Zo zijn vorig jaar tweedejaars studenten gestart met het organiseren van sportdagen voor basis- en middelbare scholen uit Amsterdam en omstreken.