Vergeten mens centraal in nieuwe Global Goals TV

25-05-2022

Eenzaamheid is onder ouderen best een probleem. Hoe kun je daar zelf iets aan doen? Simpel: ga eens op bezoek! Stagiaires van het Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS) gingen met een eigen ontworpen kwartetspel langs in een centrum voor dagopvang van ouderen en maakten er een reportage van. Ook autisme en sporten in een G-Team komen voorbij in een nieuwe aflevering van Global Goals TV. Het programma is te zien op YouTube, Friesland College, playlist Global Goals TV.

In deze serie verkennen stagiaires van het Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS) van het Friesland College allerlei onderwerpen die te maken hebben met Global Goals, ofwel de zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s) waarin de Verenigde Naties hebben vastgelegd hoe we samen kunnen werken aan een betere wereld. In onderwijs en organisatie besteedt het Friesland College veel aandacht aan deze doelen. 

Naast duurzaamheid zijn er ook veel doelen op sociaal gebied. Gelijke kansen bijvoorbeeld, en goede gezondheid. Want dat is allemaal niet vanzelfsprekend. Zo kan een beperking als autisme je flink in de weg zitten. Wat is het? Hoe werkt het? En hoe kun je ermee omgaan? Het komt allemaal aan de orde in een item over autisme, met onder meer uitleg van een expert.

 

En sporten is altijd goed, voor de gezondheid en ook sociale contacten. Dat komt allemaal samen in een G-Team bij voetbalvereniging Blauw-Wit in Leeuwarden. Gezellig is het ook in een dagopvang voor ouderen als in De Skalm in Stiens, als stagaires van LIS langskomen om spelletjes te doen. Dat hoeft niet alleen in zo’n centrum. Zie je dat iemand in jouw buurt iemand veel alleen zit? Ga eens langs, is de boodschap. Bezoek is het beste medicijn tegen eenzaamheid. 

De totale aflevering: https://youtu.be/4ZKXjov0JzM

Losse items:

Friesland College
Ga eens op bezoek!