Virtuele beleving van open dag bij ROC van Flevoland

06-11-2020

​Het ROC van Flevoland organiseert aanstaande zaterdag 7 november van 10.00 – 14.00 uur de tweede online open dag van dit schooljaar. Studiekiezers die zich willen oriënteren op een mbo-opleiding hoeven daarmee niet de deur uit om hun studiekeuze te maken en kunnen virtueel ‘rondlopen’ op de open dag.

Op de aanstaande online open dag staan de ruim honderd mbo-opleidingen op de drie mbo-colleges (MBO College Poort, MBO College Almere en MBO College Lelystad) van het ROC van Flevoland centraal. De studenten en docenten van de mbo-colleges houden online presentaties van de verschillende opleidingen en zitten klaar om alle vragen via de chat te beantwoorden. “We merken dat studiekiezers behoefte hebben aan contactmomenten en proberen daar op een laagdrempelige manier in te faciliteren”, aldus Wikash Chaitram, hoofd Voorlichtingen bij het ROC van Amsterdam – Flevoland. “Tijdens de online open dag krijgen studiekiezers niet alleen de mogelijkheid om online de sfeer te proeven, maar ook om inhoudelijke informatie te krijgen over de opleidingen”, aldus Chaitram. “Het grote voordeel is ook dat elk webinar achteraf ook weer terug te kijken is. Niet alleen op opleidingsniveau, maar ook op sectorniveau.”

360 graden video’s

De open dag biedt daarnaast een goed beeld van de leslocaties. Met behulp van 360 graden video’s krijg je een kijkje bij MBO College Poort en MBO College Almere. Ook is het mogelijk om studiekeuzetesten te doen om te kijken welke opleiding passend is en is het mogelijk om de opleidingenbrochure te downloaden of per post te bestellen.

Algemene vragen

Wie zich wil aanmelden voor een van de opleidingen, krijgt desgewenst ook uitleg bij het aanmelden voor de opleidingen en er is een chat met voorlichters voor algemene studiekeuzevragen. Ook is er per mbo-college een chat met studenten, om te kunnen praten over hun ervaringen met studeren op de colleges.

Voor ouders

Voor ouders is er een presentatie over de overstap naar het mbo waarbij ze live vragen kunnen stellen aan de voorlichters.

Meer informatie en inschrijven

Vooraf inschrijven voor de online open dag en een voorlichting naar keuze kan via de website. Alle benodigde informatie wordt dan toegestuurd per e-mail.

ROC van Flevoland