Frank Bluiminck aan de slag als directeur MBO Raad

19-04-2022

Per 1 juli treedt Frank Bluiminck aan als directeur van het bureau MBO Raad. Bluiminck (54) neemt vanuit zijn leidinggevende functies bij onder meer de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Actiz en FNV een ruime ervaring in de publieke sector mee.

Frank is enthousiast en gedreven om samen met de scholen, het bureau en alle stakeholders aan de slag te gaan. “In het mbo opgeleide vakmensen zijn het hart van onze samenleving en beroepsbevolking. We willen zoveel mogelijk jongeren en volwassenen de kans bieden zich met het mbo te blijven ontwikkelen. Deze ambitie is nu urgenter dan ooit.”

Bluiminck, die maatschappelijke doelen en maatschappelijke organisaties als verenigingen en stichtingen als rode draad door zijn carrière heeft lopen, gaat nu de uitdaging aan om, met het bureau, het bestuur en de scholen, het mbo in de juiste positie te houden en (daar waar nodig) te krijgen om de grote vraagstukken in de samenleving te helpen aanpakken. Het mbo is als dé opleider in het beroepsonderwijs voor jongeren en werkenden onmisbaar bij het realiseren van verschillende maatschappelijke vraagstukken zoals de energie- en klimaattransitie, het goed van de grond krijgen van leven lang ontwikkelen, de aanpak van personeelstekorten in diverse sectoren en bijdragen aan een solide samenleving.

Adnan Tekin: “Met zijn kennis en kunde opgedaan bij brancheorganisaties brengt Frank inzichten mee die de MBO Raad toekomstgericht en duurzaam verder helpen ontwikkelen. Wij verheugen ons op de samenwerking.”

Frank Bluiminck volgt José Bosma op, die de MBO Raad als directeur ad interim de afgelopen maanden voortreffelijk heeft geleid en dat tot de komst van Frank zal blijven doen.