Winnaars NRO-verbindingsprijs bekend

02-11-2020

Aad Oosterhof is één van de de winnaars geworden van een NRO-verbindingsprijs 2020 met het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie dat is verbonden aan het Drenthe College.  

Uit de vele inzendingen voor de NRO-verbindingsprijs zijn twee winnaars gekozen. Naast het practoraat gaat er ook een prijs naar docent-onderzoeker Marloes van Verseveld voor de doorontwikkeling van de PRIMA-aanpak in het basisonderwijs. Beiden hebben een promotievideo en een bedrag van € 2.000 euro gewonnen. De winnaars worden binnenkort in een besloten digitale bijeenkomst in het zonnetje gezet.

De jury noemt de methode die Oosterhof ontwikkelde een goed omschreven voorbeeld van onderwijsinnovatie in het mbo. Mbo-studenten worden al gewaardeerd vanwege hun kennis uit de praktijk. De jury vindt het mooi dat nu ook aandacht is voor hoe zij wetenschappelijke kennis kunnen vergaren en hoe ze dat op een juiste manier weergeven in een op wetenschappelijke feiten gebaseerd verslag. Zo komen praktijkkennis en wetenschap samen. Zij is verder te spreken over de bruikbaarheid van het product. 

Practoraat Zorg & (Sensor)technologie

Het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie is ontstaan uit de Innovatiewerkplaats Zorg & (Sensor)technologie, die Drenthe College en de Hanzehogeschool Groningen samen met de Gemeente Assen, Interzorg, de Zorgzaak, Wilhelmina Ziekenhuis, Avics, VDL Wientjes en KWIC Healthcare hebben opgestart.

NRO-verbindingsprijzen

Met de NRO-verbindingsprijzen worden onderwijsprofessionals en onderzoekers in het zonnetje gezet die door toepassing van wetenschappelijke kennis in de dagelijkse lespraktijk het onderwijs in Nederland verbeteren en vernieuwen. De prijzen onderstrepen het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk en het belang van evidence informed onderwijs en een onderzoekende houding van leraren.

Lees meer over de Toepassing Methode Design Thinking in de zorg van practoor Aad Oosterhof.

Aad Oosterhof - winnaar NRO-Verbindingsprijs 2020 middelbaar beroepsonderwijs