Kruimelpad
ROC van Twente 'beste ROC 2020' bij wedstrijden Horecatalent Achterhoek
06 februari 2020 12:00
ROC van Twente
ROC van Twente won dinsdag 4 februari de prijs ‘Beste ROC 2020’ tijdens de Horecatalentendag in de DRU Industriepark in Ulft. Maar liefst 9 prijzen, waaronder drie 1e prijzen, zijn behaald door studenten van diverse horecaopleidingen van ROC van Twente. In dit kampioenschap van Oost Nederland gingen zij de strijd aan met studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Aventus en Graafschap College.
Prijzen
Studenten van ROC van Twente behaalden de volgende prijzen tijdens de horecavakwedstrijden:
Manager/ondernemer horeca, team Barista
• 3e prijs: Nick Kreunen (24 jaar, uit Neede), werkzaam bij Hof van Twente in Hengevelde samen met Sophie Stevelink (19 jaar, uit Agelo), werkzaam bij Café/Restaurant Max in Agelo
Gastheer/gastvrouw niveau 2
• 3e prijs: Sanzed Chowdhurry (20 jaar, uit Hengelo), werkzaam bij Punto Pasta in Enschede
• 2e prijs: Fabian Buisman (18 jaar, uit Almelo), werkzaam bij Theaterhotel Almelo
Gastheer/gastvrouw niveau 3
• 3e prijs: Stijn Brinkhuis (18 jaar, uit Enschede), werkzaam bij Fletcher Hotel de Broeierd in Enschede
Kok niveau 2
• 3e prijs: Tristan Zwijneberg (19 jaar, uit Oldenzaal), werkzaam bij Fletcher Hotel de Broeierd in Enschede
• 1e prijs: Max Smit (17 jaar, uit Oldenzaal), werkzaam bij Landhuis Hotel de Bloemenbeek in De Lutte
Kok, niveau 3
• 1e prijs: Cas Lammertink (24 jaar, uit Holten), werkzaam bij het Raedhuys in Lochem
Cas Lammertink is ook uitgeroepen tot horecatalent 2020!
Green egg, Cas Spijkers Academie: een extra wedstrijd voor de koks
• 2e prijs: Maarten Hulsman en Marc Meulenbelt
• 1e prijs: Bibi de Wit, Lars van de Linde
Talent en motivatie
Het doel van de vakwedstrijden is studenten van horecaopleidingen een extra impuls te geven en hen te motiveren en stimuleren in het vak waarvoor zij worden opgeleid. De organisatie was in handen van Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA).
Workshops en masterclasses
Naast de vakwedstrijden was er genoeg te beleven tijdens de Horeca Talentendagen. Studenten van deelnemende ROC’s konden kennis opdoen door diverse workshops te volgen.