Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid

Laatst gewijzigd: 13-03-2023

De btg ZDV is één van de negen bedrijfstakgroepen (‘btg’s’) van de MBO Raad. De btg's zijn een afdeling binnen de MBO Raad waar soortgelijke mbo-opleidingen (opleidingen die gerelateerd zijn aan dezelfde branches) met elkaar samenwerken. 

De btg’s maken het mogelijk voor soortgelijke mbo-opleidingen om krachten te bundelen. Via de btg’s hebben scholen in de MBO Raad ook sectorgewijs invloed op de landelijke ontwikkelingen in het mbo-onderwijs. In de bedrijfstakgroepen worden de belangen van soortgelijke opleidingen behartigd, wordt kennis gedeeld en worden gezamenlijke projecten uitgevoerd. Zo werken scholen samen aan innovatief en toekomstgericht onderwijs dat optimaal aansluit op de arbeidsmarkt en het vervolgonderwijs.

De btg ZDV

De bedrijfstakgroep ZDV (Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid) is een heel breed georiënteerde btg. Hierin zijn alle roc's vertegenwoordigd die opleidingen aanbieden van administratie tot veiligheid, van financiën tot communicatie. De kerntaken van de btg worden jaarlijks ingevuld via het activiteitenplan. In het jaarverslag wordt over de uitgevoerde activiteiten verantwoording afgelegd. Het activiteitenplan en jaarverslag vindt u in pdf-versie op deze pagina.

 

Studenten Directiesecretaresse
Studenten Directiesecretaresse Hoornbeeck College Rotterdam.

Onderwijsclusters

ZDV bestaat uit de volgende onderwijsclusters:

* (Allround) Assistant Business Services

* Business Administration & Control specialist

* Legal, Insurance & HR Services Specialist

* Marketing & Communication Specialist

* Office & Management Support Specialist

* Publieke veiligheid

* Particuliere beveiliging

Contactpersonen

Mick Waulthers

Beleidsadviseur

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven in Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid