39 mbo-studenten in de race voor titel Landelijke Ambassadeur mbo 2017

05-09-2017

Wie wordt op 23 november de nieuwe Landelijke Ambassadeur mbo ? Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op een van de 39 mbo-studenten via de website van Dit is mbo (www.ditismbo.nl)! Tijdens het jaarlijkse mbo-diner op 4 september van SBB trapte Lisanne Fons, de huidige Landelijke Ambassadeur mbo, de verkiezing af. De top 10 mag door naar de finale van de Ambassadeursverkiezing. Deze is op 23 november tijdens de Dag van het mbo.

Ook de minister van OCW was aanwezig bij het mbo-diner. Lisanne bedankte haar voor de vruchtbare gesprekken die de twee het afgelopen jaar samen hadden over het mbo: “Ik heb als ambassadeur onder andere een dagje met de minister meegelopen. Toen heb ik ervaren dat zij het mbo een warm hart toedraagt.” Lisanne overhandigde de minister een exemplaar van de Dit is mbo-speld waarmee zij zich Supporter van het mbo mag noemen.

Ambassadeursverkiezing

Dit jaar organiseert Dit is mbo alweer de zestiende editie van de Ambassadeursverkiezing (voorheen Uitblinkersverkiezing). Een ambassadeur is een mbo-student die naast zijn/haar studie een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bovendien weet hij of zij de trots voor het beroepsonderwijs op de maatschappij over te brengen. Er doen 39 ambassadeurs mee: zij zijn dit voorjaar gekozen door hun scholen.

De Ambassadeursverkiezing start met een persoonlijke campagne waarbij de studenten onder andere zoveel mogelijk internetstemmen werven. Op 23 november, de Dag van het mbo, presenteert de top tien zich opnieuw aan een jury. Tijdens het Ambassadeursgala wordt de Landelijke Ambassadeur mbo bekend gemaakt. Hij of zij is een jaar lang het gezicht én de stem van het mbo. Daarnaast wint deze student 2500 euro, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Iedereen kan tot 8 november 23:59 uur een stem geven aan zijn of haar favoriete ambassadeur. Daarna onthult Dit is mbo de definitieve top 10.

Dag van het mbo

Het Ambassadeursgala is onderdeel van de Dag van het mbo op 23 november 2017, een uniek samenwerkingsverband tussen de MBO Raad, SBB, OCW en de MBO Academie onder de vlag van Dit is mbo. Naast de prijs voor Landelijke Ambassadeur mbo worden de prijzen uitgereikt voor Verkiezingen Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider. Overdag komen het mbo en bedrijfsleven samen op MBO City in Apeldoorn.

Dit is mbo is hét platform waarbinnen de MBO Raad met diverse partners en organisaties samenwerkt. Hier laten mbo-studenten zien hoe zij het Nederland van morgen voeden, verzorgen, vermaken, verbinden en op nog honderden andere manieren draaiende houden.

marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673