Al aangemeld voor ondersteuningsaanbod Gezonde School 2016?

09-12-2015

Wil uw schoollocatie werken aan gezondheid van studenten en medewerkers? Vraag dan ondersteuning aan en meld uw schoollocatie aan voor het ondersteuningsaanbod Gezonde School 2016. Alle mbo-schoollocaties kunnen dit nog tot en met 18 december 2015 doen. Voorwaarde voor het krijgen van de ondersteuning is dat uw schoollocatie voor 15 oktober 2016 een themacertificaat van het vignet Gezonde School behaalt. Lees hieronder wat het ondersteuningsaanbod inhoudt en wat u moet doen om het aan te vragen.

Het ondersteuningsaanbod

U kunt voor uw schoollocatie een aanvraag doen voor € 2.800. Schoollocaties kiezen zelf hoe ze dit bedrag besteden.

  • Begeleiding door een Gezonde Schooladviseur (maximaal € 800, ongeveer 10 uur) is een vast gegeven. Dit is voor het begeleiden van de aanvraag van een themacertificaat van het vignet Gezonde School.
  • Een bedrag van € 2000,- voor de vergoeding van taakuren van een eigen medewerker voor het realiseren van de aanvraag voor een themacertificaat van het vignet en/óf een Gezonde School-activiteit die nodig is voor het aanvragen van een themacertificaat van het vignet. Bekijk de activiteiten op www.gezondeschool.nl/extraondersteuning2016.

Hoe werkt het?

Medio januari 2016 hoort de contactpersoon van uw school per e-mail of de aanvraag voor ondersteuning is goedgekeurd. We beoordelen de aanvragen op een aantal criteria: scholen uit een wijk met een lagere sociaaleconomische status (SES), scholen in JOGG-gemeenten en een categorie ‘overig’. Door deze laatste categorie komen ook scholen buiten lage SES-wijken en JOGG-gemeenten voor ondersteuning in aanmerking. Op www.gezondeschool.nl/extraondersteuning2016 vindt u informatie over de complete procedure.

Let op

  • Álle mbo-schoollocaties kunnen voor 2016 een aanvraag doen.
  • Uw schoollocatie moet vóór 15 oktober 2016 voldoen aan de voorwaarden van een themacertificaat van het vignet Gezonde School en dit themacertificaat aanvragen.
  • Op www.gezondeschool.nl/extraondersteuning2016 vindt u informatie over alle voorwaarden en de complete procedure.

Aanmelden

Wilt u ook een Gezonde School worden en in 2016 een themacertificaat halen? Meld uw schoollocatie dan aan via het online aanvraagformulier. Dit kan nog tot en met 18 december 2015.

Over het ondersteuningsaanbod

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) maken dit ondersteuningsaanbod financieel mogelijk. De uitvoering is belegd bij het RIVM Centrum Gezond Leven en de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL).

Meer informatie

Op www.gezondeschool.nl/extraondersteuning2016 vindt u alle informatie over het ondersteuningsaanbod, inclusief antwoorden op veelgestelde vragen. U kunt ook contact opnemen met een Gezonde School-adviseur of de servicedesk via gezondeschool@rivm.nl met als onderwerp ‘ondersteuningsaanbod Gezonde School 2016’.