CORONA-UPDATE Oproep aan mbo-studenten: doe mee aan RIVM-onderzoek!

12-11-2020

Wat vind jij van de gedragsmaatregelen die de overheid vanwege de coronacrisis aan de samenleving oplegt? Lukt het om je aan de regels te houden? Merk je dat dit steeds moeilijker wordt nu de gedragsregels zijn versoepeld, of maakt dat niet veel uit? En welke invloed heeft de coronacrisis op bijvoorbeeld je sociale leven? Deze en nog meer vragen maken deel uit van een wekelijks onderzoek dat het RIVM, GGD, en de GHOR doen. De stem van jongeren is enorm belangrijk. Daarom deze oproep aan alle mbo-studenten: laat je stem horen!

Uitkomsten uit het laatste onderzoek

Zoveel mogelijk thuis blijven, drukte vermijden en 1,5 meter afstand houden en belangrijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken. Een grote meerderheid van de deelnemers aan het laatste onderzoek steunt – ondanks een lichte daling - achter deze maatregelen.  

Waarom is meedoen aan dit onderzoek belangrijk?

Het onderzoek biedt inzichten aan de overheid om de samenleving beter te kunnen ondersteunen en informeren. De MBO Raad vindt het belangrijk dat ook mbo-jongeren hun stem laten horen. De gedragsregels van de overheid bepalen immers in hoge mate hun doen en laten en hebben grote invloed op hun leven in en om de school. Hun mening beïnvloedt ook het nemen van besluiten door de overheid over hoe het onderwijs straks in het nieuwe studiejaar verder kan worden opengesteld tijdens de coronacrisis.

Waar kun je meedoen?  

Wil je meedoen aan het onderzoek, dan kan dat via deze link. De vragenlijst kun je tot en met 15 november invullen.

Meer informatie over het onderzoek zelf vind je hier: https://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden