'Een traditie om door studenten voorbereid te worden op Prinsjesdag'

20-09-2022

Een aantal Tweede Kamerleden en de ministers Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) en Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) startten Prinsjesdag 2022 met een bezoek aan jonge, talentvolle mbo-studenten. In de Haagse beautysalon Aveda werd met deze activiteit aandacht gevraagd voor het belang van goed opgeleide mbo'ers in de samenleving. 

Vakkampioenen

De ministers en Kamerleden werden ontvangen door diverse nationaal kampioenen van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Vier kappers, waaronder Nederlands kampioen Huseen Alshikh-Khaled, en drie schoonheidsspecialisten, waaronder Nederlands kampioen Floor Reintjes, stonden voor hen klaar. Gastvrouw Fabiënne Bakker ontving de bezoekers samen met de Landelijk Ambassadeur mbo Clemens van den Broek. Nederlands kampioen boulanger Daan Filius zorgde voor wat lekkers bij de koffie. Fashion tailor student La Rose Kifu was in de salon om speciaal voor de gelegenheid gemaakte stropdassen en pochets uit te reiken. 

Heel charmant  

Voor minister Robbert Dijkgraaf was het de eerste keer dat hij te gast was bij deze Prinsjesdagactiviteit. Robbert Dijkgraaf: "Heel leuk om hier zoveel jonge vakmensen te zien die kampioen zijn in hun vak. En goed dat alle ministers en Tweede Kamerleden die zich juist met onderwijs bezighouden hier zijn. Die twee werelden komen hier mooi bij elkaar. Wij proberen op onze beurt goede dingen voor het onderwijs te doen, vandaag worden wij verzorgd dóór het onderwijs. Dat is natuurlijk heel charmant." Minister Dennis Wiersma was blij dat hij zich vandaag opnieuw kon laten stylen door studenten. Dennis Wiersma: "De afgelopen jaren ben ik hier als Kamerlid vaak geweest. Een fantastische activiteit, die voor mij een beetje voelt als vanouds. Het is voor mij echt een traditie geworden om door studenten voorbereid te worden op Prinsjesdag." 

Dit is mbo

‘Dit is mbo’ is hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten. Deelnemende organisaties zijn: Aveda The Hague, ANKO, FNV MOOI, CNV Vakmensen, de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands.