Hackathon btg Zorg, Welzijn en Sport leidt tot innovatieve ideeën

25-11-2019

Op 12 & 13 november vond in Het Leerhotel in Amersfoort de eerste Hackathon van de bedrijfstakgroep Zorg, Welzijn en Sport plaats. Meer dan 130 deelnemers, waaronder ook studenten en vertegenwoordigers van het werkveld, bogen zich in teams over concrete ‘hoe kunnen we…’-vragen over veilig leren en werken met technologie.

Vijf stappen

Veertien kleine, diverse teams gingen onder begeleiding van deskundige tafelcaptains (coaches) aan de slag om creatieve oplossingen voor problemen en uitdagingen te bedenken én uit te voeren. Elk team werkte volgens vijf Hackathon-stappen:

1.    Het probleem verkennen; 

2.    Het bedenken van ideeën en oplossingen; 

3.    Het selecteren van oplossingen;

4.    Het bouwen en testen van prototypes;

5.    Het pitchen van het prototype aan een jury. 

De groepjes verspreidden zich ’s avonds 12 november al door Het Leerhotel om gezamenlijk te brainstormen, taken te verdelen en keuzes te maken. Tekenend voor de betrokkenheid van de deelnemers was dat om 22.00 uur door verschillende teams gevraagd werd of het ook mogelijk was om nog even door te gaan, terwijl een borrel al gereed stond. 

Winnaar

Op de woensdag waren alle teams om 9 uur weer present voor de eindspurt. Iedereen kreeg een workshop: hoe ontwikkel je een prototype? Hoe houd je een pakkende pitch? De vijfkoppige jury onder leiding van prof. dr. Marc van der Meer kwam kennismaken met de teams toen zij druk waren met het bouwen van het prototype. 

De spanning nam merkbaar toe naarmate de pitches dichterbij kwamen. Rond half zes werd door Marc het verlossende woord gesproken: team 9, dat een pitch hield over “Our House” (een wijkgericht steunpunt vol met technologische innovaties), werd als winnaar uitgeroepen van de eerste hackathon van de btg ZWS!

Video 

Studenten Nique Verschoor en Ilaydaa Knol van het Da Vinci College maakten een video van de Hackathon, hiernaast te bekijken.

Winnaars van de eerste hackathon van de btg ZWS. 

Hacketon bedrijfstakgroep Zorg, Welzijn en Sport