Het Hooihuis in Roosendaal krijgt titel Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018

16-01-2018

Het Hooihuis Roosendaal is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018. Op 11 januari heeft Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) tijdens de Horecava in de Amsterdamse RAI de prijswinnaars bekend gemaakt. Hotel Okura uit Amsterdam werd tweede en Italian Bar-Bistro City Hall Leiden kwam op derde plaats.

De jury roemde de hoge kwaliteit van de top drie en hun visie op het opleiden: "Het gaat veel verder dan alleen bbl-studenten een leer- en werkplek bieden." Tegelijkertijd was de commissie unaniem over de keuze van de winnaar: “Het Hooihuis is het bedrijf in de horeca waar leren en werken optimaal samengaan: zowel voor studenten als voor zittende medewerkers. Er is een gezonde verhouding tussen de totale brigade, het aantal studenten en het aantal beschikbare leermeesters”, aldus de commissie Beste Leerbedrijf Horeca.

horeca Hooihuis
Medewerker van Het Hooihuis serveert uit aan tafel. (foto: Het Hooihuis)

Leren zit in het DNA
“Het meest opzien baarde Het Hooihuis met de totaalaanpak: je kunt er niet werken zonder jezelf verder te ontwikkelen”, aldus voorzitter van de commissie Ricardo Eshuis. “Leren zit in het DNA van het bedrijf. De ondernemers stimuleren dit al vanaf dag een dat ze het bedrijf zijn begonnen. Het feit dat Het Hooihuis dit jaar is gekroond tot kampioen van de eredivisie van de leerbedrijven in de horeca is eigenlijk een bekroning van tien jaar investeren in mensen en hun ontwikkeling. De jonge garde draagt nu het bedrijf en krijgt ruimte om zich te ontwikkelen.”

Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis: "Wij zijn hartstikke trots op het initiatief van onze leermeesters. Alles staat bij ons in het teken van jeugd en opleiding, dus onze focus is de toekomst. We willen de young professionals volop kansen geven." Daniek Gijzen is SVH Leermeester bij Het Hooihuis en een van de initiatiefnemers van de nominatie.

Educatieve afrekening
Aangezien een fors aantal medewerkers jaarlijks de horecabranche verlaat, pakken steeds meer werkgevers zelf hun rol in het opleiden van vakbekwame mensen. Van het Okura als groot hotel in Amsterdam, Horeca Groep Leiden met zes bedrijven (waaronder Italian Bar Bistro City Hall) en eigen opleidingen, tot en met het volledig zelfstandig opererende Hooihuis in Roosendaal dat zelf lesmateriaal maakt voor studenten en nieuwe medewerkers.

 

Marije Hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673