Leren, inspireren en elkaar eens tegenkomen: eerste landelijke HR-dag vult een behoefte

29-11-2019

Of er behoefte was aan een dag voor HR-professionals in het mbo? Dat is inmiddels geen vraag meer. Het evenement dat de MBO Raad op 28 november 2019 organiseerde bij MeetINoffice in Woerden, was al snel volgeboekt.  De eerste Landelijke HR-dag bleek een complete dag voor workshops, inspiratie en de kans om te netwerken en verbinding te zoeken met andere mbo-organisaties. 

Eline van der Plas en Nan van Gijzen van LiS (Leidse instrumentmakers School) zijn met specifieke vragen naar deze dag gekomen. Het LiS is immers een kleine specialistische school met andere HR-vraagstukken dan een groot roc in de Randstad. ”Ik ben eigenlijk op zoek naar specifieke kennis van het functiehuis, zegt Nan. “En dan het liefst van een HR-professional van een andere kleine vakschool. Je begrijpt dat je die niet dagelijks tegenkomt. Daarom is het ook zo goed dat deze Landelijke HR-dag wordt gehouden.”

Nieuwe inzichten

Eline werkt pas sinds een jaar in het mbo en is vooral op zoek naar een netwerk en nieuwe inzichten. “Ik zou collega’s ook zeker aanraden om naar deze dag te komen want de behoefte is er zeker om meer kennis te delen over HR in het mbo.” 

Even verderop staat Monico Sint Jago snel wat mail weg te werken tijdens de lunch. Als HR-manager van ROC van Amsterdam heeft hij met zijn afdeling andere uitdagingen dan een school in een krimpregio. “Wij moeten binnenhalen, bijhouden en onboarden. Ondertussen moeten we ons huidige personeel motiveren om bij ons te blijven en zij-instromers een zachte landing geven met een goede onboarding. Ik zelf doe hier kennis op en ontmoet nieuwe mensen. Ik heb mijn team al geappt dat we hier de volgende keer met z’n allen naartoe gaan. Het openstaan voor nieuwe ideeën is belangrijk in het onderwijs dat toch een beetje een traditionele sector is.” 

Workshop tijdens dag voor HR-professionals in het mbo.