Maak uw gemeente mooier samen met het mbo

04-04-2018

Beste raadsleden,
U bent gekozen in uw gemeenteraad. Van harte gefeliciteerd. De besprekingen voor een nieuw college van Burgemeester en Wethouders zijn in veruit de meeste gemeentes gestart. En of u nu wel of geen deel uitmaakt van die onderhandelingen; de komende vier jaar heeft u de kans om bij te dragen aan de sociale- en economische verbeteringen in uw wijk, dorp, stad én regio. De scholen in het ‘publieke’ middelbaar beroeps¬onderwijs, mbo, vindt u daarbij aan uw zijde. Wij willen uw partner zijn.

Afbeelding van pamflet 'Maak uw gemeente mooier met het mbo'

Deze week starten de eindexamens van tienduizenden jongeren in het vmbo. Veelal de toekomstige trotse ‘gouden handjes’, die over een paar jaar via het mbo de arbeidsmarkt op komen en bij gaan dragen aan de samenleving. Na­mens alle mbo-scholen wensen we deze leerlingen heel veel succes.

In uw gemeente ronden heel veel jongeren vol trots een mbo-opleiding af. Ze vinden meteen daarna als goed opgeleide vakmensen een baan in uw regio of studeren door aan het hbo of een Associate Degree-opleiding. Ook werken we hard aan maatwerkopleidingen voor jongeren die het havo hebben afgerond.

De mbo-scholen werken nauw samen met het regionale en landelijke bedrijfs­leven om permanent te werken aan talentontwikkeling en het leveren van goe­de vakmensen voor de arbeidsmarkt van vandaag, van morgen. Maar ook van overmorgen: daarom zetten de mbo-scholen hun kennis en mogelijkheden ook in voor mensen die van baan willen wisselen of zich een leven lang willen ontwikkelen. We hebben dit vastgelegd in afspraken met het kabinet voor de komende vier jaar. ‘Trots, vertrouwen en lef’ is de naam. Vanavond spreekt de Tweede Kamer over dit akkoord met de Minister van OCW. De mbo-scholen barsten van de ambitie om ook met uw ge­meente en regio aan de slag te gaan om deze afspraken te vertalen naar actie.

Wij zijn er klaar voor: maak uw gemeente mooier met het mbo!

Namens de trotse mbo-scholen in uw gemeente en regio,

Ton Heerts

voorzitter MBO Raad

 

Contactpersoon

marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673