Mbo’ers stylen Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

21-09-2016

Een aantal leden van de Tweede Kamer is Prinsjesdag op 20 september begonnen met een bezoek aan talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten. De parlementariërs waren onder andere door Dit is mbo uitgenodigd om hun haar te laten stylen en make-up te laten verzorgen door excellente mbo'ers.

De styling van de Tweede Kamerleden vond plaats bij Aveda The Hague en werd georganiseerd door de ANKO, Aveda The Hague, CNV Vakmensen, FNV MOOI, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, WorldSkills Netherlands en de MBO Raad. Radio 1 interviewde MBO Raad-voorzitter Ton Heerts over de betekenis van het mbo voor Nederland: “Dit was een topdag voor het mbo.”

Ook op NS station Den Haag CS deelden mbo-studenten zelfgemaakte oranje bloemcorsages uit.  Treinpassagiers konden zich laten fotograferen op een bijzondere Dit is mbo-troon, eventueel met een hoed die ontworpen was door nationaal kampioenen van de opleiding Mode ontwerpen. De troon was gemaakt door een student van stichting RIBO uit Hengelo.

Bij alle activiteiten waren mbo-Uitblinkers actief die dit jaar mee doen aan de Uitblinkersverkiezing van Dit is mbo. Met deze verkiezing brengen scholen studenten voor het voetlicht die tijdens hun opleiding een bijzondere prestatie hebben neergezet. De winnaar van de verkiezing krijgt de titel Landelijk Uitblinker en is een jaar lang ambassadeur voor het mbo.

Aftermovie Prinsjesdag 2016

marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673