MBO City: de meest inhoudelijke stedentrip van het jaar

17-10-2017

Op donderdag 23 november is Theater Orpheus in Apeldoorn voor 1 dag the place to be voor iedereen die het mbo een warm hart toedraagt. Docenten en andere mbo-professionals, studenten, beleidsmakers, politici en vertegenwoordigers van alle organisaties die er in en rondom het (middelbaar) beroepsonderwijs toe doen, komen samen op de Dag van het mbo. Breng een bezoek aan MBO City, de meest inhoudelijke stedentrip van het jaar.

Voor op uw ‘To Do’ list: de Themapleinen van MBO City

Voor velen is het ’t mooiste van een stedentrip: wandelen over de stadspleinen. Daar komt iedereen samen en bruist het leven als nergens anders. Dit geldt ook voor MBO City. Op de themapleinen worden allerlei korte presentaties gehouden en knopen experts gesprekken aan rondom een specifiek thema. Er zijn drie pleinen, waar OCW, SBB en de MBO Raad gezamenlijk optrekken. Op het Themaplein Onderwijs en Innovatie klopt het hart van het beroepsonderwijs van de toekomst. Op dit plein is er ondermeer een Meet & Speak met vertegenwoordigers van OCW. Uiteraard komen de plannen van het nieuwe kabinet voor de MBO sector aan de orde. Ook geven experts op dit plein een antwoord op vragen als: 

  • Hoe gaan we toekomstbestendig kwalificeren?
  • Hoe kunnen we de keuzedelen inzetten bij een Leven Lang Leren?
  • En hoe gaan we om met de wet vroegtijdige aanmelddatum en toelatingsrecht?

Verder is er nog een Themaplein BPV en LOB en een Themaplein Kwaliteit en examinering.

Must-see & must-do: de keynotes

Uiteraard heeft MBO City dit jaar weer diverse presentaties van gerenommeerde sprekers op het programma staan. Op de website staan alle namen van de sprekers en presentaties en workshops. Zo geeft Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatieverandering aan de Catalaanse Esade Business School, een presentatie met de titel ‘Plezier beleven aan samenspel’. Of ben je benieuwd hoe je op een leuke manier samen met studenten hun ideale onderwijs kunt vormgeven? Kom dan naar Hack Je Les, de interactieve workshop van Nationale DenkTank-deelnemers.

Dit jaar zijn er maar liefst twee afsluitingen voor MBO City. Deze eer is o.a. gegund aan schrijver/acteur/activist George van Houts (theatergroep De Verleiders, Van Houts & De Kets en winnaar van De Slimste Mens). Op MBO City legt Van Houts verbanden tussen zijn werk in het theater en het werk van docenten voor de klas. Met eruditie, scherpe humor en sociaal engagement als wapens stuurt hij u naar huis met gloedvolle inzichten en omhoog gekrulde mondhoeken.

Maak van MBO City een studiedag voor het team

De kosten zijn 150 euro per deelnemer (all-inclusive). Onderwijsteams vanaf 10 personen krijgen korting. Kijk voor meer informatie op de website van MBO City.