Mbo-pensioenambassadeurs gaan in april van start

04-04-2018

Steeds meer werknemers op mbo-scholen gaan binnen enkele jaren met pensioen. Scholen krijgen steeds meer vragen van hun werknemers over de mogelijke keuzes in de laatste fase van het arbeidsproces. De MBO Raad, pensioenfonds ABP en een aantal mbo-scholen zijn daarom samen gestart met een pilot van het project ‘Pensioenambassadeurs in het mbo’. De deelnemers van het project willen het belang van pensioenen onder de aandacht brengen op mbo-scholen en het pensioenbewustzijn onder werknemers vergroten. Eind april gaan de eerste ambassadeurs aan de slag.

Pensioenambassadeurs zijn medewerkers die dankzij hun opleiding kennis hebben van pensioenregelingen en zijn getraind in het voeren van gesprekken over dit onderwerp. Ze helpen hun collega’s met vragen rondom pensioenen en kunnen uitleg geven over:

  • De momenten waarop het belangrijk is dat een collega zich verdiept in pensioenen.
  • De keuzes die een werknemer kan maken rondom zijn of haar pensioen.
  • Hoe mijnabp.nl werkt.

Tot 20 april 2018 volgen vijftien aanstaande pensioenambassadeurs een opleiding. Na het behalen van hun certificaat gaan zij aan de slag op hun school. Scholen met één of meerdere pensioenambassadeurs zijn: Leeuwenborgh, Rijn IJssel, ROC Gilde Opleidingen, Noorderpoort, Hoornbeeck College, mboRijnland, ROC A12, Scalda en ROC Kop van Noord-Holland.

Kirsten van der Vliet

Kirsten van der Vliet

Juridisch adviseur