Nationale opening mbo-schooljaar: de kracht van het mbo via een stare down

10-09-2019

42 mbo-ambassadeurs stonden, samen met GLORY wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, te stralen tijdens de nationale opening van het mbo-schooljaar op 9 september 2019. De studenten trapten voor een volle zaal in gastlocatie Leerhotel Het Klooster (MBO Amersfoort), 'Mbo'ers Pakken Aan' af, de campagne voor de verkiezing van de Landelijke Ambassadeur mbo 2019.

Rico Verhoeven, die zelf de mbo-opleiding International Business Studies heeft gevolgd, had een knock-outadvies voor de studenten: 'Focus op je doel. Laat je door niemand van je dromen afhouden. Jij bent de enige die je eigen droom kan waarmaken.' Hij nodigde Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, uit voor een echte 'stare down'. Voordat een bokswedstrijd begint, kijken de boksers elkaar diep in de ogen. Rico nodigde ook alle aanwezigen uit om hun buurman of buurvrouw echt aan te kijken met een stare down. 'Voel de kracht van het mbo', maande Rico aan. En die was door alle aanwezigen te voelen. 

Opening MBO Jaar (ANP)

De aanwezige sprekers verwoorden de kracht van het mbo verwoorden met rake quotes. 'Als je een goed vak in de vingers hebt, dan ga je een gouden toekomst tegemoet,' zei Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW. Minister van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven noemt het Nederlands mbo een van de beste van de wereld. Klaas Verschuure, wethouder mbo van de gemeente Utrecht: 'Het mbo is Mega Belangrijk Onderwijs. Daar investeert de gemeente Utrecht graag in.' 

Gerda Eerdmans, collegevoorzitter van MBO Amersfoort die de gastlocatie verzorgde, opende het evenement met de tune van Simply the best van Tina Turner 'omdat het mbo het allerbeste onderwijs is want het is de motor van onze maatschappij'. MBO Amersfoort was namens alle scholen in het land en die in de provincie Utrecht in het bijzonder gastlocatie van deze tweede officiële opening voor en door het mbo. Achter de schermen werkten studenten en docenten mee aan een onvergetelijk event. Studenten en docenten van Wellantcollege zorgden voor alle fraaie bloemwerken en het Grafisch Lyceum Utrecht voor de banieren met daarop een warm welkom voor de gasten en de logo's van alle scholen.

Tot slot gaven Ingrid van Engelshoven, Hans de Boer, Ton Heerts, Rico Verhoeven, Klaas Verschuure en Gerda Eerdmans een knal op het nieuwe mbo-schooljaar 2019-2020.

marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673