Nominaties NRO-verbindingsprijzen bekend gemaakt

06-09-2017

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) heeft de namen van de genomineerde kandidaten voor de NRO-onderwijsprijs voor docenten en de NRO-VOR-praktijkprijs voor onderzoekers onthuld. Ook het mbo levert een genomineerde af: Mila Bosman (docent aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam) komt in aanmerking voor de NRO-onderwijsprijs voor docenten.

De NRO-prijzen worden uitgereikt tijdens het NRO-congres op 1 november, voor onderwijsprofessionals uit primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal (voortgezet) onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Het NRO organiseert dit congres in samenwerking met de PO-Raad, de VO-Raad, MBO raad, ecbo, de Onderwijscoöperatie en de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR).

Verbinding met praktijk
Om de verbinding met de praktijk te zoeken en het onderwijs waar mogelijk te verbeteren hebben het NRO en de Koninklijke Bibliotheek onlangs twee speciale webpagina’s gelanceerd. Hierop staan een overzicht van handige websites en tools om wetenschappelijke literatuur te vinden en te lezen. Op deze manier kunnen docenten eenvoudiger wetenschappelijke inzichten vinden en gebruiken voor de dagelijkse onderwijspraktijk. Een extra voordeel: bezoekers worden bij het raadplegen van literatuur niet gehinderd door een betaalmuur.