Oproep: maak (meer) gebruik van onze Entree!

24-04-2019

Voor jongeren en (jong)volwassenen is de Entree-opleiding van het mbo hét opstapje naar een hoger niveau in het mbo of naar de arbeidsmarkt geworden. Trudy Vos, bestuurder van ROC van Twente, bood tijdens de algemene vergadering van de MBO Raad namens de mbo-scholen aan staatssecretaris Van Ark het pamflet ‘Entree-opleiding: niemand aan de kant’ aan. Met een heldere oproep aan de overheid en andere samenwerkingspartners: benut deze opleiding om iedereen die nu nog aan de kant staat en geen startkwalificatie heeft verder te helpen.

Afbeelding van staatssecretaris SZW Tamara van Ark met het pamflet Entree
Trudy Vos, bestuurder van ROC van Twente, en staatssecretaris Van Ark met het pamflet ‘Entree-opleiding: niemand aan de kant’.

De staatssecretaris bracht op uitnodiging van Ton Heerts, voorzitter MBO Raad, een werkbezoek aan de algemene vergadering van de schoolbestuurders in het mbo. Met elkaar bespraken ze hoe het mbo als inclusief onderwijs bij kan dragen aan de scholing van de anderhalf miljoen mensen die nu nog aan de kant staan. Bij het pamflet hoort een storybook dat aan de hand van interviews met studenten, docenten en een leerbedrijf in beeld brengt hoe de Entree concreet een mensenleven kan veranderen. De schoolbestuurders gaan de komende maanden het pamflet en het storybook bij hun samenwerkingspartners in het sociaal domein onder de aandacht brengen als kansonderwijs en opstapje naar een ander mbo-niveau.  

marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673
Karin Lukassen

Karin Lukassen

Beleidsadviseur
pamflet entree afbeelding lage resolutie

Interviews met Entree-studenten